БСП от години настоява за забрана на парада на омразата

...
БСП от години настоява за забрана на парада на омразата
Коментари Харесай

Иван Таков поведе шествието Хора, бдете - не на фашизма!

БСП от години упорства за възбрана на " парада на омразата " Луковмарш, но никой не подхваща ограничения против сходни прояви, съобщи водачът на столичните социалисти.
Председателят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков и неговият заместител Иван Пешев се включиха в шествието под наслов " Хора, бдете - не на фашизма " (Антилуковмарш). То беше проведено от Градския съвет на Българска социалистическа партия - София и от Българския антифашистки съюз с ръководител Евгений Белий. Преди шествието Иван Таков и Евгений Белий, който е ръководител и на Районната организация на Българска социалистическа партия в " Красна поляна ", сервираха цветя на Паметника на Незнайния боец.

" Поклонихме се пред паметта на всички жертви на " кафявата чума ", сподели Иван Таков. - Именно тази памет ни повелява да отречем вечно фашизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация. И ни задължава всякога да се противопоставяме изрично на провеждането на парада на омразата Луковмарш и всевъзможни сходни прояви ". 
Лидерът на Българска социалистическа партия - София напомни, че на последната сесия на СОС общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " приканиха всички политически групи да заявят безапелационна позиция против Луковмарш. " От години настояваме за възбрана на тези паради на омразата, както и на всевъзможни придвижвания, дейности и демонстрации на расова, етническа, религиозна непоносимост и антисемитска агитация. За страдание, всички наши апели остават без триумф, разяснява Иван Таков. - Причината е, че никой не подхваща ограничения против сходни прояви. А през последните години се нагледахме на възходяща назадничавост, на ксенофобия, на фашистки прояви освен у нас, само че из цяла Европа и по света ".
В изявлението си пред антифашистите, които се включиха в шествието, Евгений Белий означи, че факелните шествия, проведени от последователите на ген. Христо Луков, са в надълбоко несъгласие с изконните хуманни полезности на българския народ. " Народ, който с съображение може да се гордее с това, че избави своите евреи. Народ, който отреди преди време на ген. Луков ролята на политически маргинал и поради това е още по-позорно това, че през днешния ден избрани среди се пробват да го героизират, сподели той. - Не е обикновено в 21 век по улиците на България да шестват фашисти. Не е обикновено година след година ние, българските антифашисти, да протестираме против провеждането на тази демонстрация, само че гласът ни в никакъв случай да не бъде чуван. Не е обикновено една страна да толерира този церемониал на екстремизма, ксенофобията и неонацизма ".

Председателят на Българския антифашистки съюз добави, че през последните две години беше ясно потвърден един факт. " Неофашизмът и неонацизмът освен, че не са изчезнали като геополитически феномени, само че стават все по-опасни, сподели Евгений Белий. - С това шествие ние призовахме българските жители: " Хора, бдете! ". Не позволявайте на екстремистите да оскверняват паметниците на антифашистката опозиция и тези на Съветската войска - освободителка на Европа от " кафявата чума "! България през днешния ден има потребност от своите синове и дъщери, отстояващи историческата истина за фашистките и нацистки зверства! ".
 
 
12 Фев 2023168912 Фев 2023129112 Фев 2023155212 Фев 202399412 Фев 202379612 Фев 2023931КоментариГражданин12 Фев 2023 17:40ч.
Млади хора, поздравления! Бдете и пазете България!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Браво на БСП-София!12 Фев 2023 17:53ч.
Българска социалистическа партия анти-фашистка партия, партия за МИР! Гнилочът в Българска социалистическа партия реве, че е изключен от Българска социалистическа партия. Гниенето в Българска социалистическа партия към този момент не се толерира! http://novazora.net/2020/pdf/issue_27_2020.pdf
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рис12 Фев 2023 18:34ч.
Поздрави за участниците в това събитие! Присъединявам се към техните лозунги. По света, само че и В България има против кого те да бъдат изречени.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати емигрант12 Фев 2023 18:40ч.
кЪСТНО Е ЧАДО ЗА ВЕНЦИ И ДЕМОНСТРАЦИИ.... ВИЕ ВЪОРЪЖАВАШТЕ ФАШИСТИ ТАКА ЧЕ ПАДНЕТЕ НА КОЛЕНЕ И съдебна експертиза МОЛЕТЕ ДА НЯМА САБЯ.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Име12 Фев 2023 19:26ч.
Българска социалистическа партия = Българска комунистическа партия. Промяната настъпи за една нощ, дето се вика. Фашизъм, комунизъм - каква е разликата - в броя на жертвите ли, на концлагерите, в демагогията ли, в репресиите ли... Та кой против кого стачкува, не разбрах.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Разликата е " дребна ". Защо го няма името Ви12 Фев 2023 21:52ч.
под написаното от Вас? Или е допустимо и Вие да сте измежду тези 80 % на Иво Христов? Май да!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Име13 Фев 2023 0:17ч.
Де да бях! Щях да съм благополучен и да бодърствам - не на фашизма!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Живка Павлова12 Фев 2023 22:17ч.
Много смешно и лицемерно репчене против Луковмарш на фона на раболепното примирие – освен, само че и съпорт на украинския неофашизъм. И за какво в едно демократично общество наследниците на жертви на тероризъм да нямат право да изразят с спокойно шествие несъгласието си с сходен жанр прояви? Или считат, че съпартийката им Дърева, посвещавайки книга на атентата в черквата „ Св. Неделя “, е убедила някого в хуманността на този акт и изпълнителите му? Тъпнята пък, че факелните шествия са признак на фашистки прояви, даже не предстои на коментар, фашизъм ли е това да вземем за пример: https://www.youtube.com/watch?v=98gVPg4-pwg /Възпоменателно факелно шествие " 143 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ " - YouTube/ И финален въпрос, този път напряко към " протестърите ": няма ли най-накрая да пристигна ред на някой действителен национален кахър, ами все ще преливате от пусто в празно?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Добре ли си?13 Фев 2023 1:19ч.
Добра нощ, Живке! Добре ли си? При доктор Гълъбова ли си на доклад? Несвързано и безсмислено е това, което си написала тук.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Когато Корни разгласи публично12 Фев 2023 23:34ч.
че простокиро и Кокорчо са подлоги и лакеи на Козяк, тогава можем да и повярваме.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Вече е оповестено,13 Фев 2023 1:36ч.
само че не от нея. Така или другояче, Нинова през днешния ден е потребна за България. За отхвърли й от по-нататъшно замесване на България в новата европейска и международна война, въпреки че до преди шест месеца се правеше на ударена. За съпротивата й за използване в образователните занятия на българските деца на джендър идеологията, която се постанова в България, макар че Конституционният съд отхвърли по този начин наречената Истанбулска спогодба, която в законова форма целеше да наложи същата тази джендър-идеология + GREVIO (специализиран наднационален гестаповски орган на Брюксел за репресии против несъгласните с джендър-идеологията в Истанбулската конвенция).
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 2023100507 Фев 202394410 Фев 2023301607 Фев 2023822
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР