БСП обяви своя кандидат за кмет на Роман. В битката

...
БСП обяви своя кандидат за кмет на Роман. В битката
Коментари Харесай

БСП хвърля Валери Стаменов в битката за кметския стол в Роман

БСП разгласи своя претендент за кмет на Роман. В борбата за управническата позиция алените хвърлят общинският консултант в дребния парламент на Враца Валери Стаменов. Той е роден през 1952 година Живее и учи в село Струпец, след което приключва гимназия в Роман. Редовната военна работа отбива в ШЗО “Христо Ботев” в Плевен
Завършва Висшия машинно-електротехнически институт в София със компетентност "Радиоелектроника ". Като млад инженер работи във физкултурно сдружение ”Ботев” /Враца/ и Железопътна електросекция Мездра.
От 1979 г е чиновник в Министерството на вътрешните работи, където служи 25 години. Започва като редови полицейски пълководец и минава през всички равнища на ръководство и офицерски звания. Завършва следдипломна подготовка по организация и ръководство на пътното придвижване. От 1997 до 2004 година е шеф на Регионална дирекция на вътрешните работи Враца.
Като инженер по радиоелектроника, той е чудесно осведомен със актуалните осведомителни технологии
В няколко свои броя списание “Computers World” разгласява редица публикации за построената в дирекцията на полицията във Враца осведомителна система, по това време без аналог в България и една от първите в Европа.
Стаменов има съответен принос в създаването на механически средства за националната сигурност. Усилията му да издигне работата на РДВР-Враца на модерно професионално равнище са оценени високо в отчетите на делегации от Европейския съюз. Награден е с персонално оръжие и най-високата премия на Министерство на вътрешните работи - почетен знак. През 2003 година година за показани високи резултати и заслуги в битката с престъпността с декрет на президента на Република България е създаден в звание генерал-майор.
Академик Стефан Воденичаров, професор Марко Семов, учен Георги Марков и военачалник Валери Стаменов са учредители на публичния комитет за отбрана на АЕЦ "Козлодуй ".
Официален делегат на министъра на вътрешните работи в Косово.
Генерал Валери Стаменов е женен. Съпругата му Росица Стаменова е приключила две висши образования - ВИИ “К.Маркс” в София и Националната Спортна Академия. Заслужил занаятчия на спорта с редица високи интернационалните награди, участник в олимпийски игри. Дългогодишен капитан на женския народен тим по лека атлетика. Имат две деца - Людмила, приключила факултета по публицистика към СУ "Св. Климент Охридски ", живее и работи в София, и Владимир – правист, държавен чиновник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР