БСП няма да подкрепи ветото на президента на текстове в

...
БСП няма да подкрепи ветото на президента на текстове в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще гласуваме „против“ ветото на президента

БСП няма да поддържа ветото на президента на текстове в Изборния кодекс. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

„ Ще гласуваме в поддръжка на Изборния кодекс по този начин, както беше гласуван до момента “.

„ Запознахме се с претекстовете на президента, няма противоконституционност, явно по някаква целенасоченост работи президентът ”, счита Нинова.

„ Не одобряваме тези претекстове, не звучи съществено, като да вземем за пример, че не трябва да се дава право на избор на българските жители по какъв начин да гласоподават. Свободното право на избор било за кого да гласоподават, а по какъв начин да гласоподават би трябвало да е заковано в закона и да не им се дава право на избор. Ние сме за свободата на избора “.

Нинова съобщи: „ Нека първо изчакаме и да забележим какво ще създадат „ Продължаваме промяната “ с втория мандат, тъй като първата поръчка беше, че няма да оферират кабинет, втората – че ще е кабинет на малцинството, третата – не знаем какво. Така че дано да получат мандата, да заявят какво ще вършат, и в случай че ни поканят на диалози, ще се отзовем “, изясни тя.

Във връзка с третия мандат водачът на социалистите уточни: „ Чак когато се връчи, на който се връчи и разгласи какво ще прави, тогава ще се съберем и ще решим. Не бягаме пред вятъра “, разяснява тя.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР