БСП не може да увеличи доверието на избирателите начело с

...
БСП не може да увеличи доверието на избирателите начело с
Коментари Харесай

Топ социалисти отвяват Нинова,рестартират БСП.Георги Божилов проговори

Българска социалистическа партия не може да усили доверието на гласоподавателите отпред с Корнелия Нинова Събираме ляво мислещите хора в България, с цел да отворим партията след закрепостяването на обособени хора, декларира членът на идейно придвижване „ Социализъм 21 “ Георги Божилов
Членове на Българска социалистическа партия се провеждат за обединяване на всички леви партии, основани от някогашни членове на социалистическата. Сбирката, която би трябвало да постави началото новото преструктуриране на лявото политическо пространство, е планувана за 29 ноември с присъединяване на представители на структурите на Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Георги Кадиев, Симеон Славчев. То ще бъде предшествано от теоретична конференция за лявото и властта у нас, проведена от Георги Пирински.

По мотив на започващите обединителни процеси в левия политически бранш „ Стандарт се обърна за коментар към някогашния дълготраен народен представител и някогашен член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и член на идейното обединяване „ Социализъм 21 век “ Георги Божилов.
-->
Ето какво съобщи социалистът пред " Стандарт ":

България през днешния ден, а сигурно и на следващия ден се нуждае от мощно ляво политическо наличие в политическия живот. Когато има справедлива нужда от нещо, тя в един или различен миг по един или различен метод си пробива път. Така и лявото, в случай че България в действителност се нуждае от него, ще възникне по силата на тази справедлива нужда.

Ние, социалистите от идейното обединяване в Българска социалистическа партия „ Социализъм 21 век “, участваме в това начинание с послания в две направления – към ляво мислещите хора в България, левите обединения в България, както и към самата Българска социалистическа партия.

Към партията се обръщаме, тъй като не един и два пъти сме заявявали, че с това управление, освен това организационно положение на Българска социалистическа партия не може да се акумулира нова, по този начин нужна политическа сила, да се усилва доверието на гласоподавателите към партията и да пораства мотивацията на самите социалисти за дейни политически дейности.

От друга страна без Българска социалистическа партия не може в близко бъдеще в България да има мощно политическо дейно ляво обединяване, мощна българска левица. Затова посоката на дейности са в тези две посоки.

Кое е лявото в България и кои са ляво мислещите хора и кое е това огромно ляво посланичество, което го няма в Народното събрание? На първо място, това са хората, които отиват до изборните урни и декларират: няма за кого да гласуваме. И, второ, това са хората, които, като гледат листите, лицата и политическите артисти, преценят, че даже няма на кого да кажат, че няма да отидат да гласоподават.

Тази голяма част от българския народ са ляво мислещи, дееспособни хора, хора, които, в случай че не бъдат проведени и тяхното политическо изпитание не бъде канализирано, ще стават от ден на ден и от ден на ден.

Има едно недоумение, че ляво мислещите хора са тези, които чакат взаимност, които чакат преразпределение на публичното богатство, чакат помощи и така нататък Сред ляво мислещите хора има извънредно дейни. Но най-важното е, че лявото е това, което слага преди всичко публичния интерес. И в случай че публичният интерес на многостранен разцвет бъде реализиран, тогава ще има и какво да се преразпределя и с какво да се оказва помощ, да се взаимодейства, да има правдивост.

Т.е. ние чакаме по-късно закрепостяване в средите на Българска социалистическа партия на едни хора, които със своята преданост към водача са заели позиции, това пространство да бъде отворено, да бъдат привлечени доста хора, които през последните години вследствие на провежданата политика бяха отстранени, бяха стимулирани да търсят различен политически път, да седнат, да стартират да приказват, да мислят и, в случай че имат персонални упоритости, да ги прескочат.

Това начинание ще победи, то ще бъде сполучливо, в случай че преди всичко осъзнае и обоснове публичния интерес и се бори за него, а не за ползите на този и на оня да отговори на някого, да изпревари другиго или да стане началник на нещо, което още го няма.

Не инцидентно някогашният ръководител на партията Михаил Миков сподели, че няма да се върне в борбата за Българска социалистическа партия, само че в случай че ляво мислещите хора в България стартират да се сплотяват, той е разполагаем. Дори Светлана Шаренкова сподели: „ Михаил Миков беше отхвърлен с вътрешнополитически прелом “. И добави: всички ние, които направихме Корнелия Нинова ръководител, си го получихме.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР