БСП не дава и един глас за промени в Конституцията.

...
БСП не дава и един глас за промени в Конституцията.
Коментари Харесай

БСП не дава и глас за промени в Конституцията, заяви Нинова

БСП не дава и един глас за промени в Конституцията. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание водачът на левицата и ръководител на парламентарната група (ПГ) на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова.

Тя разяснява, че предложенията, които са получили, касаят промяната на националния празник, което за Българска социалистическа партия е " алена линия ", двойното поданство и опцията на хора с двойно поданство да заемат политически постове.



Получихме и новото предложение или концепция на господин Паси в Конституцията да бъде записано, че участието ни в Европейския съюз и НАТО не може да бъде подлагано на референдум, което е неуместно. През Конституцията да забраниш на народа да се произнася по такива значими въпроси за нас е безусловно недопустимо, разяснява Нинова.

На този стадий не поддържаме тези промени в Конституцията. Припомням ви, че сме търсени за такива диалози по бързата процедура, тъй като нашите гласове са нужни за тези 180 гласа, с които бързо могат да минат измененията в Конституцията. Не даваме и един глас за тези промени, съобщи Нинова.

Относно службите за сигурност и възможното обединение на Военно разузнаване и Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС), Нинова уточни, че мненията, направени и от държавното управление, и от президента, нарушават демократичния правов принцип: власт – власт възпира.



Президентът, назначавайки служебния кабинет, си предложи самичък шефове на служби и самичък си ги назначи. Това е нарушение на главен принцип на демократичната и правова страна. Управляващите също желаят да изземат функционалностите на президента, който и да е президентът. Нито едното, нито другото не е положително. Просто сега си мерят силите, кой да овладее службите и кой да ги употребява за политически, персонални или други цели, разяснява Нинова.

По думите ѝ е неуместно, че и двете страни се замерят с посолството. Едните споделят – нашите хора за службите са съгласувани с посолството, президентът споделя – настоящето управление на ДАНС е наградено от Съединени американски щати и от посолството. " И двете страни показват отвод от народен суверенитет. Аз съм сигурна, че американските ни сътрудници не са удовлетворени от това, че вътрешни кални битки се вземат решение през американското посолство. Така че, да вземат и двете страни да спрат, да седнем и да помислим рационален вид ", моли Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР