БСП кани над 25 партии и 20 граждански сдружения и

...
БСП кани над 25 партии и 20 граждански сдружения и
Коментари Харесай

Нинова отново подканва за обединение вляво

БСП кани над 25 партии и 20 цивилен сдружения и НПО-та на полемика за съвременна лява политика и обща опция на статуквото. Това разгласи водачът на социалистите Корнелия Нинова след съвещание на Националния съвет на партията.

" На 1 май ще поканим над 25 партии в левия и патриотичния набор и над 20 цивилен сдружения и неправителствени организации, с които сме близки идеологически. Ще създадем полемика за съвременна лява политика и обща опция на статуквото и на модела на ръководство до момента. Надяваме се това да е началото на едно необятно ляво обединяване ", изясни Нинова.

Българска социалистическа партия ще предложи обща декларация с главните правила, на които да стъпят социалистите при правенето на лява и различна политика, както и за общи дейности за парламентарните и европейските избори, заяви още Корнелия Нинова.

Сред днешните решения на Националния съвет на Българска социалистическа партия е пускане на акцията за номинация на народни представители, която ще стартира в главните партийни организации, ще мине през партийните конференции и ще приключи с нареждане на листите от Националния съвет на 27 април.

" Приехме критериите и правилата за издигане на претендентите за народни представители на 50-ото Народно заседание. Залагаме на хора с публичен опит и престиж, високи нравствени качества, висше обучение и експертен опит в разнообразни професионални области, комуникативност, обществена сензитивност, опция и предпочитание за работа в колектив ", акцентира Нинова.

На днешното съвещание Българска социалистическа партия утвърди и дефинитивно платформата си за европейските избори, която мина през разискване през всички наши структури. Нинова изведе 6 правилото и 10 съответни национални български политики, които ще бъдат отстоявани от бъдещите евродепутати.

Тя срещна медиите с признатите правила, които са: равнопоставеност на страните членки, българският народен интерес да е подложен преди всичко, почитание към културата и традициите на всяка една страна, здрав разсъдък в законодателната самодейност, понижаване и опростяване на европейските регулации в помощ на българската стопанска система, приоритет на обществената политика във всичките ѝ измерения и Европейски Съюз като инструмент за мир и сигурност.

По думите на Корнелия Нинова евродепутатите от Българска социалистическа партия ще се борят за значими политики в полза на България, сред които пълноправното ни влизане в Шенген, връщане на незаконно миналите мигранти в страните по генезис, нов стопански модел и реиндустриализация на Европейски Съюз, обществените тематики като опазване на здравето, приходи, битка с неравенствата, равнене на земеделските дотации, преразглеждане на Зелената договорка, акцент върху нуклеарната енергетика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР