Амбициозен американски научен проект има за цел за събере проби

...
Амбициозен американски научен проект има за цел за събере проби
Коментари Харесай

Учени изяснятват как Covid-19 се движи между хората и дивите животни

Амбициозен американски теоретичен план има за цел за събере проби от над 50 скотски типа, с цел да обясни по какъв начин вирусът на Covid-19 се движи сред хората и дивите животни.

Скоро след началото на Covidпандемията стана ясно, че доста скотски типове, а освен хората могат да се окажат инфектирани с ковид SARS-CoV-2, в това число домашни любимци и жители на зоологически градини.

Сега екип от университета на щата Пенсилвания провежда едно от най-големите изследвания в търсене на вируса измежду дивите животни, заяви научното издание " Сайънс ".

Екипът е отпред с еколога по болесттите Кърт Вандегрифт. През идващите две години той и сътрудниците му ще съберат и проучват 24 000 проби от 58 типа. Те ще бъдат тествани за това дали сега са носители на вируса или имат антитела против него, което би означавало към този момент отминало заразяване.

Вандегрифт се надява да наблюдава вируса в голям брой животни и на редица места, тъй че да откри кои типове разрешават на Covidда продължи да съществува и да еволюира по способи, които е допустимо да не могат да бъдат диагностицирани или лекувани при хората.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР