БСП изпрати писмо до посланиците от страните-членки на Европейския съюз.

...
БСП изпрати писмо до посланиците от страните-членки на Европейския съюз.
Коментари Харесай

БСП с писмо до европейските посланици заради авторитарно и антидемократично управление

БСП изпрати писмо до посланиците от страните-членки на Европейския съюз. В него се показва противоречие с развиването на политическите процеси в България и отдалечаването на страната от базисните условия за действието на една модерна европейска народна власт. Според Българска социалистическа партия, в страната има първи проблясъци на " властническо и антидемократично ръководство на парламентарно и държавно равнище ".

" За първи път в демократичната история на страната опозицията е изтикана в периферията на парламентарния живот, като не й е дадена опция да оглави нито една непрекъсната комисия. Правилникът на Народното събрание се нарушава редовно и няма никаква предвидимост в законодателния развой. Заявката за политическо разпределение на позициите в самостоятелните регулаторни органи става под формата на централизация на власт, без вземане предвид с българските и европейски демократични обичаи. " - настояват от Българска социалистическа партия.

Според социалистите са налице поръчки, че за регулаторните органи няма да се търсят най-хубавите специалисти, а се възнамеряват политически назначения, в несъгласие с правилата на положителното ръководство, което би основало риск освен за България, само че евентуално и за Европейски Съюз.

От " Позитано " 20 считат, че " функционалности на изпълнителната власт постоянно се изземват от Народното събрание, което опонира на Конституцията и нарушава салдото сред управляващите ".

Българска социалистическа партия възнамеряват тези и други въпроси да бъдат разисквани при започване на идната година при обичайните срещи на управлението на Българска социалистическа партия с посланиците от Европейски Съюз, както и да сезират разнообразни интернационалните и районни европейски организации за " недемократичните и антиевропейски дейности на ръководещите обединения (ПП-ДБ, Движение за права и свободи, ГЕРБ) и техните водачи ".

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР