БСП излушва отчетите на четирите ни министри. Оценяваме положително първите

...
БСП излушва отчетите на четирите ни министри. Оценяваме положително първите
Коментари Харесай

БСП: Предлагаме да се въведе таван на цените за част от стоките

" Българска социалистическа партия излушва докладите на четирите ни министри. Оценяваме позитивно първите 100 дни на държавното управление и дава висока оценка на министрите ", това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след края на Националния съвет на партията, на който беше разискван въпросът със стоте дни на ръководство на държавното управление.

" Отчитаме два триумфа, една уязвимост, три задания и три казуса, които чакат решение ", акцентира тя.

" Правителството съумя да преведе страната през най-тежките зимни месеци сполучливо. Чрез мораториума и обезщетенията за бизнеса, с мярката 60/40. Правителството организира борба със спекулата на цените, както и обезпечи обществена поддръжка за обществено едва и енергийно небогати ", сподели Нинова.

" Втори триумф за нас е приемането на бюджета за 2022 година Приехме бюджет, който има два съществени акцента. Показахме грижа за работещите хора, продължихме мярката 60/40. Увеличихме компенсацията за безработните. Показахме грижа към опазването на здравето ", съобщи тя.

" Имаме една уязвимост в държавното управление и това е неприятната връзка по сред ни ", посочи тя като уязвимост на кабинета " Петков ".

" Тази уязвимост би трябвало да я преодолеем, тъй като това демонстрира уязвимост, а ние желаеме мощна коалиция със мощни послания и политики ", добави тя.

" Предстоят ни три значими задания. Първо трябв да приключим управническата стратегия, която да е подкрепена оа законодалтелна стратегия, а още от на следващия ден да стартираме подготовка за актуализация на бюджета ", сподели тя.

" Имаме три казуса - оръжията за Украйна, позицията за РСМ и шефът на Българска народна банка. Българска социалистическа партия се сплотява към износа на оръжие за Украйна. Искаме войната да спре, а връзките да се възстановяват. Нациналният съвет препотвърди позицията за РСМ. Стартиране на развой за присъединение единствено след осъществяване на двустранния контракт сред двете страни и осъществяване на клаузите. За началник на Българска народна банка сме декларирали, че шефът не би трябвало да е народен представител, а специалист с интернационален опит ", акцентира Нинова.

По думите ѝ би трябвало единно предложение от страна на обединението.

" Това, с което може да се актуализира бюджетът е към 2,5-3 милиарда лева Предлагаме да се контролират цените посредством таван на някои от тях и компенсиране на производителите през фонд, който да създадем. Предлагаме да се объсди диференцирано Данък добавена стойност и въвеждане на необлагаем най-малко или промени в Закона за корпоративното облагане и основаване на облагане на свръхпечалбите на енергийните сдружения както държавните, по този начин и частните. Ние държим на преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен приход ", посочи водачът на Българска социалистическа партия.

" Сребърният фонд не е харчен, а се е нараснал с 250 млн. лева ", подчертя Корнелия Нинова.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР