БСП, ИТН и Възраждане“ блокираха работата на парламента с последователни

...
БСП, ИТН и Възраждане“ блокираха работата на парламента с последователни
Коментари Харесай

Управляващите пак се скараха за постове

БСП, Има Такъв Народ и „ Възраждане “ блокираха работата на Народното събрание с поредни претенции за половинчасови почивки. Разпрата стартира, откакто със 115 гласа „ за “ бе признато предлагането на Има Такъв Народ за промени в бюджетната комисия на Народното събрание, с което партията на Слави Трифонов получава още едно място в комисията. Това бе належащо на Има Такъв Народ, с цел да не бъде блокирана работата на бюджетната комисия, която неотдавна не можа да се събере и да прегледа парите за АПИ, нужни за разплащане към пътните компании.

Гласуването на измененията в състава на бюджетната комисия бе последвано от искане на социалиста Георги Свиленски за прегласуване с 30-минутна отмора преди този момент. След приключването й и Тошко Йорданов от Има Такъв Народ изиска нови 30 минути отмора. Когато се предполагаше, че това е успокоило напрежението, изненадващо Георги Георгиев от „ Възраждане “ изиска от името на група нови 30 минути отмора. Кристиан Вигенин, който ръководи съвещанието, обаче понижи следващата отмора за депутатите на 15 минути.

„ 12.30 ч е сега и от сутринта се занимаваме с въпроса за местатата в комисиите, който можеше да решите сред вас в коалицията“, установи Тома Биков от ГЕРБ. Колегата му Александър Ненков разясни, че явно депутатите вземат участие в жалко шоу и всеки миг се чака писмо от Зеленски за разпределението на местата.

Водещият Кристиян Вигенин му взе думата и предложи прегласуване на предлагането за промени в бюджетната комисия, което бе отхвърлено.

Оказа се, че след всички почивки и игри с правилника, ръководещите са постигнали сделка да усилят квотите на всички парламентарни групи, без това да става за сметка на някоя партия. И този вид обаче не е бил до дъно координиран и разправията за места и постове продължи. Христо Иванов даже реши да се жертва и разгласи, че е склонен да напусне правната комисия, в случай че това ще успокои стратстите. Според него по начало квотите са сбъркани, защото опозицията е била подценена.

„ Гласувах срещу и може би за някои ще е необичайно, тъй като тази правдивост, уважаемо болшинство, закъсня с 4 месеца. Още помня бележката, че след 32 година лишавате опозицията от даже едно управително място на парламентарна комисия. Без управително място опозицията ви показва, че има потенциал. Свидетели сме на битките ви за места и столчета. Хората извън го знаят и това няма да се прости“, разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Последва разбъркване в земеделската и икономическата комисии на Народното събрание, което бе подкрепено от ръководещата коалиция.

С един член се усили и съставът на комисията по правни въпроси и на тази по бюджет в Народното събрание – от 23-ма на 24, с цел да може Има Такъв Народ да излъчат по още един член в тях. Златомира Мострова от Има Такъв Народ е новият член на правна комисия, а колежката й Снежанка Траянска – на комисията по бюджет и финанси./Tribune.bg
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР