БСП иска спиране на концесията за Летище София“. Това заяви

...
БСП иска спиране на концесията за Летище София“. Това заяви
Коментари Харесай

БСП: Искаме спиране на концесията за Летище „София“

БСП желае прекъсване на концесията за Летище „ София “. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за БЪлгария “ Георги Свиленски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От опозицията разясниха вчерашното решение на Министерски съвет, с което за повторно се дава старт за концесионирането на летище „ София “.

„ Позицията на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ е поредна през всичките години, когато това държавно управление и предходното, се пробват да отдадат най-печелившото държавно сдружение на концесия. Вчера, на мрачно съвещание, на закрито съвещание, като изключителна точка, Министерски съвет е одобрил предлагането на министъра на превоза за пускане на процедурата за концесия. Никой от българския парламент, нито един български жител не знаят какви са параметрите и изискванията “, разяснява Свиленски.

Народният представител акцентира, че летището е обект от националната сигурност и като подобен не следва да бъде отдавано на концесия по метод, който от Българска социалистическа партия дефинират като „ мрачен и непрогледен “. Свиленски добави, че Българска социалистическа партия ще постави всички старания концесията да не започва и изиска тя да бъде разисквана в българския парламент.

„ Няма по какъв начин това да бъде осъществено без българският парламент да е наясно при какви цени, при какви условия, за какъв брой години и против какви такси това нещо ще бъде осъществено “, аргументира се Свиленски.

От ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ внасят две претенции – за неотложно даване на всички условия на концесията и план на решение за прекъсване на решението на Министерски съвет.

От левицата подсетиха още, че концесията на летището беше обвързана и с БДЖ, както и, че през вчерашния ден е изминал срокът, в който сдружението е трябвало да се разплати с облигационерите, което може да докара до лишаване на здания и запориране на преносими сформира. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР