БСП има относително лоялен електорат, но тя остава първа политическа

...
БСП има относително лоялен електорат, но тя остава първа политическа
Коментари Харесай

БСП губи лидерството в селата, отчита Галъп

Българска социалистическа партия има релативно предан електорат, само че тя остава първа политическа мощ единствено при пенсионерите и тези над 60 години.

При възрастовата група 18-30 години Движение за права и свободи съумява да изпревари левицата. Това демонстрират данни от разбор на социологическата организация " Галъп интернешънъл " по отношение на структурата на вота за всяка една от огромните политически сили у нас, взели участие във вчерашните избори за Европейки парламент .
 ГЕРБ приближава 7% разлика на Българска социалистическа партия при 95% обработени протоколи Обновена
ГЕРБ приближава 7% разлика на Българска социалистическа партия при 95% обработени протоколи

Българска социалистическа партия получават 24.24%, Движение за права и свободи - 16.36%, Вътрешна македонска революционна организация - 7.42%, Демократична България - 6.24%

" Като че ли за първи път Българска социалистическа партия не може да покаже водачество в селата - конкурира се с Движение за права и свободи и ГЕРБ. Вотът в София демонстрира, че ГЕРБ води с малко пред Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Времето ще покаже дали сме очевидци на нова наклонност, в която ГЕРБ последователно получава и селски избор (през положителни структури на локалната власт например), а губи тежест в София ", поясняват от организацията.

Според данните от екзитпола на " Галъп " на по този начин получилия се декор структурата на вота за ГЕРБ напомняла на общото за страната - " т.е. ГЕРБ резервира позицията си на партия на " междинния " българин ".
 Демократите стартират подготовка за локалния избор Обновена
Демократите стартират подготовка за локалния избор

В " Демократична България " уверени, че към този момент са политически фактор

" Демократична България " се изстрелва до третото място на вота, в случай че се гледат единствено гласоподавателите с висше обучение , демонстрират данните на " Галъп "

Движение за права и свободи пък обирали най-младия избор.

Според организацията огромният % декларирали, че гласоподават преференциално в действителност са дали отговор декларативно и обществено желателно, само че въпреки всичко това демонстрира висок интерес към опцията за преподреждане на листите.

Всичко за изборите на Европейски парламент в България може да видите тук .
 26% отидоха до изборните секции към 17 часа онлайн
26% отидоха до изборните секции към 17 часа

За съпоставяне - на европейски избори от 2014 година към този час изборната интензивност в страната е била 27.97%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР