БСП е в преговори с Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София за

...
БСП е в преговори с Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София за
Коментари Харесай

БСП преговаря с ПП-ДБ и Спаси София за председател на СОС, но МОЧА остава червена линия

БСП е в договаряния с " Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София " за болшинство в Столичния общински съвет, ерго - да се избере ръководител и той най-накрая да стартира работа. За социалистите обаче преместването на Паметника на руската войска, прочут с подигравателното МОЧА (Монумент на окупационната алена армия), се явява алена линия.

Това се разбра през днешния ден от думите на общинската съветничка, която бе и претендент за кмет - Ваня Григорова за Нова тв.

Преговорите са на финалната права и е допустимо на следващия ден да има развръзка.

Председателят на СОС би трябвало да бъде определен след диалози и обединителна стратегия. Формациите, които получиха най-вече места в съвета и кметското място все още, би трябвало да схванат, че гласоподавателите не им дадоха право еднолично да наложат монопол във властта. В петък имахме по-конструктивен диалог. Той беше във формат БСП заедно с ПП-ДБ-СС и Васил Терзиев, съобщи Григорова.

Тя посочи, че е от страна на ПП-ДБ-СС е изпратен документ, в който са отразени техните визии за работата в Столична община. Не ставало обаче дума за " сглобка ".

" В рамките на днешния ден ние ще го допълним и упованията са, че на следващия ден ще се забележим, с цел да разгледаме обединявания документ и до каква степен можем да застанем зад съответните ограничения заложени вътре. В документа би трябвало да се разказани ограничения, график за вкарване на отчети и тяхното гласоподаване ", съобщи алената общинска съветничка.

 
" Първо би трябвало да се разберем за стратегия, а по-късно да приказваме за личността, която ще оглави съвета ", акцентира обаче тя.

Григорова посочи, че все още от Българска социалистическа партия имат решение да не поддържат Борис Бонев за ръководител на съвета.

" Ако стигнем до консенсус, ще им се наложи да обсъдим друга персона за ръководител ", съобщи.

" На срещата в петък ние обърнахме внимание, че няма по какъв начин да водим градивен разговор откакто някой се пробва да демонтира паметника на Съветската войска. В програмата ще има червени линии, които не могат да се прескачат и това е премахването и заличаването на историята и компрометирането на историческите данни ", даде поръчка обаче тя

По думите й обаче представител на ДСБ е декларирал, че за тях това е основна тематика.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР