БСП е в нокдаун в момента и трябват спешни спасителни

...
БСП е в нокдаун в момента и трябват спешни спасителни
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов: Новото правителство може да изкара до местните избори през 2023-та

" Българска социалистическа партия е в нокдаун сега и трябват незабавни избавителни ограничения за нея ". Това съобщи в изявление за БНР доцент Иво Инджов, специалист по политически връзки и учител във Великотърновския университет. 

По думите му е важно дали Корнелия Нинова още веднъж няма да размишления и да отдръпна оставката си, както един път към този момент го е правила:

" Защо тя ще остава чак до Конгрес на Българска социалистическа партия през януари? Националният съвет се събира на 20 ноември и би могъл да избере краткотрайно управление. Съзирам опит за туптене на топката. Надявам се оставката да се осъществя и това да не е един огромен политически спектакъл ".

 Според него  " Продължаваме промяната " ще съумеят да образуват държавно управление, въпреки че към момента има червени линии и несъгласия сред партиите, които би трябвало да влязат в коалиция:

" Но няма съществени несъгласия за главните политики и промени, които би трябвало да се създадат в страната. Има червени линии, които звучат по-скоро пропагандно, и аз не чакам да бъдат задействани от тези партии ". 

 Прогнозата на политолога е правителството да просъществува най-малко 1 година:

" Нищо чудно да успее да изкара до локалните избори през септември 2023-та година, в случай че успее да си изиграе добре картите, а по-късно да се търси ново измерване на политическите сили ".

След конструирането на новия парламент и избирането на президент ще приключи политическият цикъл, почнал с митингите от предишното лято, уточни доцент Инджов и добави, че с локалните избори през 2023-та дефинитивно ще приключи процесът на преструктуриране на политическото пространство:  " ГЕРБ ще продължи да сдава властови позиции ". 

 Доц. Инджов допусна ДПС да поддържат ръководството, само че би трябвало да изтеглят обратно Делян Пеевски, който е глобен по закона " Магнитски ":

" Трябва да са подготвени в един миг и за взаимни отстъпки във връзка с модела на прокуратурата и ориста на основния прокурор Иван Гешев, само че това ще е на по-късен стадий от съществуването на 47-ото Народно заседание, в случай че се стигне до конституционни промени, целящи промяна на правосъдната система ".

 За новата партия в Народното събрание - " Възраждане ", политологът разяснява, че ще получат по-голяма естрада за разпространяване на антиваксърските им и антисистемни послания:

" Не считам, че " Възраждане " ще успее да повтори феномена " Атака " от 2005 година. Те нямат капацитет да бъдат дясна радикална партия от западноевропейски вид ". 

В предаването " Нещо повече "  доц. Иво Инджов разяснява идния втори тур на изборите за президент:

" Не чакам изненади от балотажа. Дори Движение за права и свободи да призоват намерено за поддръжка на проф. Анастас Герджиков, по-трудна ще е победата на президента Румен Радев, само че тя не предстои на подозрение. Въпросът е с какъв брой той ще победи своя конкурент ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР