БСП е против износа на оръжие за Украйна и разполагането

...
БСП е против износа на оръжие за Украйна и разполагането
Коментари Харесай

Нинова: БСП е против износа на оръжие за Украйна и войски на НАТО в България


Българска социалистическа партия е срещу износа на оръжие за Украйна и разполагането на войски на НАТО в България.

Това разгласи в изявление за предаването „ Лице в лице “ водачът на социалистите и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

„ Да, съпричастни сме. Да, това е война. Да, осъждаме съветската страна за това, което се случва, и желаеме да спрат. Но мислим и за българския народен интерес “, разгласи водачът на Българска социалистическа партия.

На съвещанието на кабинета през днешния ден четиримата министри на Българска социалистическа партия са дали своят вот срещу промяната на военния министър Стефан Янев, разгласи още Нинова.

За това, че министър председателят Кирил Петков ще му изиска оставката тя е схванала персонално от Петков в телефонен диалог през вчерашния ден вечерта.

Тепърва парламентарната група на Българска социалистическа партия ще разисква и взема решение по какъв начин ще гласоподава на следващия ден на изключителното съвещание на Народното събрание, когато ще бъде гласувана промяната на Янев с военния специалист Тодор Тагарев.

Нинова подсети, че в съдружното съглашение е записано, че всяка партия в обединението може да предлага и отдръпва министрите за ресорите, за които отговоря. Стефан Янев беше от квотата на „ Продължаваме промяната “.

Министърът на стопанската система е безапелационна, че няма информация за завишаване на радиационния декор.

Тя добави, че има решение за построяването на нова нуклеарна мощ у нас – най-вероятно нов блок на АЕЦ „ Козлодуй “ със закупеното от България съоръжение (за АЕЦ „ Белене “).

Гледайте цялото изявление във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР