БСП е мобилизирана и тръгва към парламентарните избори с цел

...
БСП е мобилизирана и тръгва към парламентарните избори с цел
Коментари Харесай

Първи реакции: БСП се готви за победа на 4 април, ВМРО против промените


Българска социалистическа партия е мобилизирана и потегля към парламентарните избори за победа, това съобщи зам- ръководителят на партията Атанас Зафиров. Той сподели, че Българска социалистическа партия е подготвена за датата 4 април. А що се отнася до възможни промени на изборния кодекс, то партията ще взе участие интензивно в дебата.

Българска социалистическа партия постоянно е имала ясна и поредна политика по отношение на датата за осъществяване на парламентарните избори. Ние сме подготвени да приемем всяка законосъобразна дата, препоръчана от президента, съобщи Зафиров пред Българска национална телевизия.

Нагласите и упованията в българското общество за смяна са толкоз мощни, че надали каквато и да е дата би трансформирала резултатите от тези избори , разяснява още Зафиров.

Вътрешна македонска революционна организация приема датата 4 април 2021 година, избрана от президента за ден на избори те за народни представители. Този акт е негово конституционно пълномощие. Това обявиха от пертията в документално послание до медиите.

Вътрешна македонска революционна организация не приема обаче опитите за радикална смяна на изборното законодателство. Идеята за гласоподаване по пощата, както неведнъж сме заявявали, основава голяма опасност за деформиране на изборните резултати под натиска на една непозната страна – Турция. Това би дало опция на неосманиста Ердоган, който неведнъж е заявявал сърдечните си искания към елементи от българската страна, да провежда изпращането на гласове даже от умряли преди десетилетия български жители. Дали от Турция ще дойдат 100-200 или 300 хиляди гласа ще взема решение единствено той. За кого – към този момент разбрахме – новите му остарели любимци Движение за права и свободи.

Вмешателството на непозната страна на избори в България е изключителна опасност за националната ни сигурност.

Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване показва вяра предлагането на президента за гласоподаване по пощата да не е премислен проект за образуване на болшинство ДПС-БСП в идващия мандат. Още повече, че такива промени на Изборния кодекс би трябвало да се вършат след деликатен разбор и съществено обществено разискване, за което няма време.

Потвърждаваме кардиналната си позиция, че не трябва да се прави смяна в Изборния кодекс в последния миг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР