БСП даде пресконференция по повод проверките в държавното дружество „Автомагистрали“.

...
БСП даде пресконференция по повод проверките в държавното дружество „Автомагистрали“.
Коментари Харесай

БСП: Автомагистрали“ няма нито една машина за полагане на асфалт

БСП даде конференция във връзка инспекциите в държавното сдружение „ Автомагистрали “.

По думите на Георги Свиленски социалистическата партия повече от 4 години слага въпроса за активността на „ Автомагистрали “.

" Пред очите на всички се е правило източване на обществен държавен запас през АПИ. Над 36 въпроса сме задали към някогашните министри Николай Нанков и Петя Аврамова - дали има машини, машинизация и личен състав за осъществяване на дейностите. Както и дали посредством избирането на публичните поръчки не се нарушава закона, дали не се отклонява запас. Поискахме Сметната палата да извърши одит за интервала 2016 – 2020 година През тези 4 година и министър Нанков, и министър Аврамова са лъгали, че „ Автомагистрали “ има потенциал и не ощетява бюджета ", разкри Свиленски.

Проф. Румен Гечев съобщи, че в Българска социалистическа партия са получили сигнали за нарушавания в сдружението.

" С инспекцията от 2016 до 2020 година Сметната палата потвърждава, че е нарушен Законът за публичните поръчки, защото са се сключвали контракти сред АПИ и " Автомагистрали “. Очевидно определени компании и избрани лица са били избирани. Има трагични несъответствия в потенциала за извършване на поръчките. " Автомагистрали “ няма нито една машина за полагане на асфалт “, сподели той.

Според него десетки контракти са били подписани без конкурс и търгове, открадната е забележителна сума пари – 4 милиарда лева Българска социалистическа партия ще следи по какъв начин ще реагира прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР