БСП – София подкрепя справедливите искания на шофьорите, ватманите и

...
БСП – София подкрепя справедливите искания на шофьорите, ватманите и
Коментари Харесай

БСП – София подкрепя протеста на работещите в столичния градски транспорт

Българска социалистическа партия – София поддържа справедливите претенции на водачите, ватманите и обслужващия личен състав от Столичния Автотранспорт, Електротранспорт, Метрополитен и Центъра за градска подвижност за почтено възнаграждение и обезпеченото право на отмора. Това се показва в позиция на столичните социалисти, изпратена до медиите.

" Тревога будят обстоятелствата, които оповестиха работещите в столичните транспортни сдружения по време на вчерашния им митинг пред Столична община. А точно, че редовно водачи от градския превоз в София работят по 12 дни без отмора. Това, като се изключи че е жестоко нарушаване на трудовоправните връзки, слага на риск живота и здравето на ползвашите услугите на столичния градски превоз и другите участници в придвижването. И за жалост, може би изяснява и зачестилите пътни произшествия с рейсове и трамваи в София. " - разясняват от БСП-София.

" В началото на годината спонтанният митинг на водача Веселин Голевски остана без поддръжка и докара само до незаконосъобразното му уволняване. Но през днешния ден очевидно проблемите с ниското възнаграждение, неприятните условия на труд и неспазването на законното право на отмора са стигнали до сериозна точка и изведоха на обективен всеобщ митинг работещите и синдикалните организации в градския превоз на столицата. Безхаберното отношение на ръководещите от ГЕРБ Столична община задълбочава проблемите в бранш Транспорт и го трансформира в черна дупка, в която годишно потъват милиони от увеличените цени на билетите и разширението на зоните за платено паркиране. Без очевидно да се усъвършенства, както обслужването на жителите, по този начин и изискванията на труд на работещите в бранша " - декларират столичните социалисти.

Българска социалистическа партия – София, посредством общинските си съветници, ще упорства при образуването на бюджета на Столична община за 2018 година, като явен приоритет да залегне " възстановяване на заплащането и изискванията на труд на работещите в бранш Транспорт, като гаранция, че жителите и гостите на столицата ще получават качествена и сигурна услуга, когато употребяват градския превоз в София. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР