бщо 20 678 кандидати за преброители и 5 619 желаещи

...
бщо 20 678 кандидати за преброители и 5 619 желаещи
Коментари Харесай

НСИ набра необходимите преброители и контрольори за Преброяване 2021

бщо 20 678 претенденти за преброители и 5 619 искащи да бъдат контрольори са подали документи в общините в избрания период, демонстрира систематизираната информация от страната. Кандидатите за преброители и контрольори по време на Преброяване 2021 са съвсем толкоз, колкото предварителните планове. Според началните калкулации нужният брой бе надлежно 23 082 и 5 946.

В повече от половината общини (150 на брой) са набрани повече от нужния брой преброители. В Каспичан да вземем за пример претендентите за преброители са 2 пъти и половина повече. Най-много искащи за контрольори (над 2 пъти повече) има в Кула, Каспичан, столичния регион Оборище и други Само в 13 общини подадените заявки са под 50% от нужния брой. За общините, в които нужния брой не е доближат приемането на заявки може да продължи при съществуване на претенденти и до 27 ноември.



„ Благодаря на всички за положените старания, отличната взаимна работа с общинските преброителни комисии и постигнатите резултати, макар създалата се обстановка с разпространяване на Коронавирус 19 в страната “, съобщи ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски. Екипът по преброяването следи от близко комплицираната епидемиологична конюнктура в страната. Влошаване на заболеваемостта от Коронавирус 19 беше регистрирана като риск още от лятото и по тази причина Национален статистически институт е създало проект Б за идното броене, който включва разнообразни по тежест ограничения за запазване на живота и здравето както на популацията, по този начин и на преброителите.

Следващият стадий от подбора на преброители и контрольори включва инспекция на документите и асортимент на претендентите. Списъкът на утвърдените претенденти ще бъде оповестен след 18 декември 2020 година.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР