Брюкселските магистрати си измиват ръцете, прехвърляйки делото в МиланоНа прицел

...
Брюкселските магистрати си измиват ръцете, прехвърляйки делото в МиланоНа прицел
Коментари Харесай

„Катаргейт“ се размива - пуснаха Тарабела и Джорджи

Брюкселските магистрати си измиват ръцете, прехвърляйки делото в Милано
На прицел е счетоводителката на далаверата

Моника Росана Белини изпрала парите съвършено

Евродепутатът Марк Тарабела и асистентът в Европейския парламент Франческо Джорджи, които бяха под домакински арест след няколкото месеца в пандиза поради дейното им присъединяване в разтреслата законодателната институция на Европейски Съюз корупционна спекулация “Катаргейт ”, към този момент са на независимост. Тя им е дарена от федералната прокуратура на Белгия, която съгласно медиите в Брюксел била сметнала, че “превантивното задържане на двамата към този момент не е целесъобразно ” и те повече не трябвало да носят електронна гривна за тяхното следене.

Все отново магистратите в белгийската столица били вписали в решението си, че свободата на двамата хипотетични далавераджии била “условна ”, т.е. при положение на потребност те трябвало да се слагат разполагаем на правосъдните управляващи.

Всяко знамение за три дни - по този начин най-точно може да бъде синтезирано наличието на коментара на авторитетния римски ежедневник “Република ” за освобождението на Тарабела и Джорджи. Защото съгласно неговия създател Сандро де Рикардис брюкселският арбитър следовател Мишел Клез и сътрудниците му от белгийската прокуратура на процедура към този момент си били измили ръцете, прехвърляйки наскоро нашумялото си дело за корупционния скандал напълно на сътрудниците от Милано с настояването те да проследят пътя на парите от Катар и Мароко към завераджиите от “Катаргейт ” и да ги разобличат. Но за съдиите от Пета наказателна секция на Апелативния съд в Милано съществуват две големи трудности пред качественото осъществяване на претенциите към тях - “много неразбираемо дефинираните обвинителни актове ” и “постоянното безмълвие на белгийските правосъдни управляващи по наши питания ”. Тези сериозни бележки насочат към брюкселските си сътрудници миланските магистрати и показват, че въпросните неясноти и некачествената връзка са в основата на отхвърленото във вторник от тях искане на федералната прокуратура в Брюксел да бъде екстрадирана за разпит там счетоводителката на тарторатора на “Катаргейт ” Антонио Пандзери и на неговите съществени съучастници - Моника Росана Белини.

Магистратите в белгийската столица упрекват маститата експерт-счетоводителка от Милано в пране на пари, корупция и незаконно сдружаване, само че макар многократните претенции на италианските им сътрудници, те не им били изпратили нито един документ, който най-малко частично да удостоверява вменяваните є закононарушения. В следствието на Мишел Клез и компания, което раздруса Европейския парламент и бе фокусирано върху слагането на институцията в услуга на ползите на Мароко и Катар, Белини бе нарочена, че е изиграла значима роля за приемането на милиони евро от двете страни дружно с дъщерята на Антонио Пандзери - Силвия. Като за препирането на многото пари и разхвърлянето им към участниците в аферата счетоводителката била основала компанията “Equality ”. В нея акционери били бащата и братът на Франческо Джорджи - довереникът на Пандзери и баща на детето на към момента намиращата се под домакински арест за присъединяване в “Катаргейт ” някогашна зам.-шефка на Европарламента Ева Каили. Но при направените старателни проверки на въпросната компания най-малко до момента италианските магистрати не били открили нищо подозрително или нелегално в нейната активност.

В. “Република ” прецизира, че макар неразбориите с Брюксел, прокуратурата в Милано продължава следствието си взаимно с Финансовата армия и предходната седмица задържаната през януари и съвсем незабавно освободена Моника Росана Белини била призована за следващ път на разпит от магистрата Фабио Де Паскуале, само че се възползвала от правото си да не дава отговор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР