Брюксел. С приемането на Регламента по новата суперпрограма Invest EU

...
Брюксел. С приемането на Регламента по новата суперпрограма Invest EU
Коментари Харесай

Евродепутатът Ева Майдел: Българският бизнес получава достъп до нови 650 милиарда евро

Брюксел. „ С приемането на Регламента по новата суперпрограма Invest EU надградих 5-годишните си старания в границите на този мандат в Екологичен потенциал за обезпечаване на повече благоприятни условия за българския бизнес. Invest EU е продължение на сполучливия модел на Плана „ Юнкер “ с предложение на гаранции от европейския бюджет за сфери и планове с незадоволително частни вложения. Очертаната рамка на програмата планува гаранция от най-малко 38 милиарда евро, с която чакаме да се активизират най-малко 650 милиарда евро за идващите 7 години в сфери като климат, изкуствени разсъдък, кръгова стопанска система, обществено приобщаване и умения “. Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел след приемането на Регламента за основаването на новата стратегия в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Тя работи интензивно по законодателството, което беше гласувано в Комисията по стопански и парични въпроси.
Според Ева Майдел рамката на бъдещата стратегия за вложения на Европейски Съюз сплотява 14 разнообразни стратегии в една, което ще улесни бизнеса и институциите, спестявайки им време и средства, които до момента влагаха в изследване по коя стратегия да аплайват.
„ Изпитвам задоволство от обстоятелството, че в края на моя мандат България е измежду отличниците в Европейски Съюз по привлечени средства от Плана Юнкер. През последните 3 години привлякохме съвсем 900 милиона лв. по проекта Юнкер, а българският бизнес сподели извънреден капацитет в боравенето с финансовите принадлежности на Европейски Съюз. Гордея се и с това, че подкрепих основаването в България на първото по рода си в Европа консултантско звено в помощ на бизнесмените за кандидатстване по финансовите принадлежности и стратегии на Европейски Съюз. Само за няколко месеца от съществуването му звеното оказа експертно подпомагане на над 300 бизнеса. Добрата алмагама сред европейското финансово законодателство и ефикасното му използване в България доведоха до съответни резултати и триумф за доста български предприятия, което в последна сметка е и смисълът на нашата работа като европейски депутати “, означи още Ева Майдел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР