Брюксел проучва начини да отключи повече от 100 милиарда евро

...
Брюксел проучва начини да отключи повече от 100 милиарда евро
Коментари Харесай

ЕС ще заобиколи ветото на полския президент за отпускане на милиарди финансиране

Брюксел изследва способи да отключи повече от 100 милиарда евро финансиране от Европейски Съюз за Полша, даже в случай че президентът на страната наложи несъгласие на правосъдните промени на Доналд Туск.

Въпросът е в съзнанието на премиера Туск, който пристигна на власт предишния месец след акция за деблокиране на средства, които Европейската комисия беше замразила в дълготраен спор с предходното държавно управление, ръководено от десния Закон и партията на справедливостта (PiS).

За да получи достъп до средствата, държавното управление би трябвало да извърши редица условия или „ супер значими стадии “, свързани с независимостта на правосъдната власт. Трудността за Туск е, че президентът Анджей Дуда, номиниран от PiS, който ще остане на поста до 2025 година, към този момент блокира други промени, препоръчани от новото държавно управление, и ескалира парламентарен спор с министър-председателя.

Туск обаче даде обещание да форсира правосъдните промени, с цел да извърши стадиите на Европейски Съюз, и сподели, че се надява Дуда да ги подпише като закон.

„ Целим се да реализира...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР