Брюксел. Гърция постигна подобрения в своя полза по две критични

...
Брюксел. Гърция постигна подобрения в своя полза по две критични
Коментари Харесай

Kathimerini: Гърция постигна подобрения в своя полза на позицията на ЕС по отношение на Турция

Брюксел. Гърция реализира усъвършенствания в своя изгода по две сериозни точки във връзка с заключенията във връзка с Турция в първия ден на срещата на върха на Европейския съюз, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .

Изданието е научило от свои източници, че във връзка с деескалацията от страна на Анкара през последните месеци в Източното Средиземноморие, в заключенията е добавена фразата, че би трябвало тя да се резервира „ съгласно изказването на членовете на Европейския съвет от 25 март 2021 година “

В първичния план се посочваше, че Европейският съвет приветства продължаващата деескалация в Източното Средиземноморие.

Във втория план думата „ продължаваща “ по отношение на деескалацията беше отстранена. Вместо това се прибавя, че би трябвало да се поддържа деескалация.

По отношение на митническия съюз ЕС-Турция във втория план е било добавено, че той би трябвало да бъде прибавен от Турция във връзка с всички държави-членки. Проектът е по-подробен и в рецензията си към Турция по въпросите на върховенството на закона и правата на индивида.

Нещо повече, в параграфа по въпроса за Кипър Европейският съвет категорично декларира цялостния си ангажимент за решаването на бизоналната, двукомунална федерация въз основа на съответните резолюции на Организация на обединените нации.

Там също по този начин отбелязва смисъла на оградения град Вароша в окупирания от Турция Северен Кипър и че статутът му би трябвало да бъде спазван от Турция.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР