Брюксел. Европейският съюз планира да определи строги срокове за дългосрочните

...
Брюксел. Европейският съюз планира да определи строги срокове за дългосрочните
Коментари Харесай

Bloomberg: ЕС може да се откаже от дългосрочните договори за доставка на природен газ

Брюксел. Европейският съюз възнамерява да дефинира строги периоди за дълготрайните контракти за импорт на природен газ като част от „ прехода към зелена сила “. Това оповестява Bloomberg , като се базира на документи, с които разполага редакцията.

Според организацията Европейската комисия желае да предотврати удължаването на сходни контракти след 2049 година по отношение на радикална проверка на енергийния си пазар. Представителите на Европейска комисия ще предложат и набор от ограничения за гарантиране на сигурността на доставките на фона на идни поскъпвания през зимата и острия дефицит на сила.

Пакетът от оферти включва по-специално стратегически метод към съхранението на газ, в това число ограничения за основаване на високо равнище на запълване на запасите при започване на отоплителния сезон.

Bloomberg отбелязва, че проектът, който може да бъде оповестен на 15 декември, опонира на апелите на Русия за покриване на една трета от потребностите на Европа от газ. Правителствените ръководители на Европейски Съюз ще обсъдят плануваните ограничения на среща на върха в Брюксел на 16 декември, добавя организацията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР