Брюксел е най-гласовит, когато нещата не вървят на добре. Председателят

...
Коментари Харесай

Европейската комисия става все по-могъща

Брюксел е най-гласовит, когато нещата не вървят на добре. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обажда единствено от рецесия на рецесия. Годината стартира с неуместна възбрана за експорт на ваксини, която провокира скандал в Северна Ирландия и унищожи репутацията на Европейски Съюз за свободна търговия. Кабинетът на Фон дер Лайен изпрати надменно обръщение до президента на Украйна, откакто той я предложения на честване на Деня на независимостта на страната си, до момента в който съветски войски се разполагаха по границите ѝ. Тези, които споделят положителни думи за управлението на ръководителя, мълчат, а тези, които считат, че позицията не е за нея, са гръмогласни. На фона на шумотевицата се задава смяна. При ръководството на подложената на критика Фон дер Лайен комисията става все по-могъща.

Някои нови пълномощия произтичат от рецесията. Планът за даване на пари на страните посредством възстановителния фонд трансформира комисията в нещо като хазна, която взема решение икономическите политики и раздава средствата. В подмяна на финансиране от фонда в размер на 750 милиарда евро (875 милиарда долара) с безплатни средства и заеми държавните управления на Европейски Съюз би трябвало да реформират стопанските системи си в сходство с утвърдените от Брюксел проекти. Това е позната скица. По време на рецесията в еврозоната комисията изиска разтърсващи промени от засегнатите страни в подмяна на избавителни пакети. Само че в този момент всички страни са в една и съща лодка.

В разработка, която би се харесала на спонсорираната от страната психическа рехабилитация от " Портокал с часовников механизъм ", страните, които са изпълнили сходна стратегия, знаеха тъкмо какво да създадат. Усилията на Испания и Гърция, ветерани в избавителните стратегии, бяха високо оценени. Предложенията на немското държавно управление, което е привикнало да предписва стопански предписания, вместо да приема " лекуването ", в началото бяха отхвърлени.

Брюксел от дълго време упорства страните да правят промени. Отвъд стратегиите си за избавяне молбите в никакъв случай не са имали изключително въздействие. Всяка година комисията издава доброжелателни оферти за държавните управления, които съвсем постоянно се пренебрегват. Сега на доктрина комисията може да прекъсне кранчето, в случай че не се извършат промени. Въпреки че фондът за възобновяване от 750 милиарда евро е еднократен, комисари като Паоло Джентилиони - италианецът, който следи схемата, допускат, че механизмът може да бъде употребен още веднъж. Временните ограничения елементарно могат да станат непрекъснати, защото всеки, който заплаща налог върху приходите, ще ги оцени. В този миг протохазната ще стане същинска.

Дори когато комисията бърка, съумява да стане по-влиятелна. Тя пое водещата роля, гарантирайки доставките на ваксини да не се трансфорат в непристоен скандал сред страните в Европейски Съюз. Въпреки че избегна битки, беше не толкоз сполучлива при обезпечаването на доставки. Когато имунизациите въпреки всичко дойдоха, европейците следиха по какъв начин Америка, чиято здравна система се преглежда в Европа като по-слаба, имунизира жителите си по-бързо. Дипломатите винят осъществяването, само че не и концепцията на комисията, която е виновна за обстановката. Ангела Меркел, към момента най-влиятелният водач, даже когато напуща сцената, желае Европейски Съюз и комисията да имат по-голяма роля в опазването на здравето. Здравните рецесии, по същността си проблеми на живот и гибел, в този момент се преглеждат на европейско равнище, като тази смяна може да продължи.

По-дългосрочни проекти ще дадат повече пълномощия на Брюксел. Лесно е да се отхвърли Зелената договорка на Европейски Съюз като трик. Всъщност тя е 30-годишен план, който ще подкрепи на континента по същия метод, по който единният пазар го направи през 80-те години на предишния век. За да стане Европа неутрална във връзка с климата до 2050 година, комисията ще направи главен ремонт на цели пазари и промишлености. Тази смяна към този момент се случва. Решения като това дали нуклеарната или газовата технология ще се квалифицират като " зелени " ще бъдат взети от комисията, от време на време единствено с огромно болшинство на страните членки ще могат да ги анулират.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР