Брюксел. Бившият белгийски министър-председател Ги Верхофстад, който е главният преговарящ

...
Брюксел. Бившият белгийски министър-председател Ги Верхофстад, който е главният преговарящ
Коментари Харесай

Reuters: Ги Верхофстад се присмя на Тереза Мей относно Брекзит

Брюксел. Бившият белгийски министър-председател Ги Верхофстад, който е основният договарящ на Екологичен потенциал по Брекзит се присмя на английския министър-председател Тереза Мей, акцентирайки, че тя е изнесла речта си по отношение на излизането на Англия от Европейски Съюз във Флоренция, тъй като е осведомена, че градът е бил прочут с измените си по време на Ренесанса, съобщи Reuters.
По време на лекция пред студенти в Лондон Верхофстад съобщи, че Брекзит е отрицателен и че е загуба на време и сила, въпреки и че решението на Англия да напусне организацията е неуспех на Европейския съюз.
„ Смятам, че тя избра Флоренция, тъй като флорентинската политика през XV век я е предиздвикала да се усеща вкъщи си “, съобщи евролибералът. „ Ножове в гърба, изменничества, благороднически фамилии, боричкащи се за власт. Това е среда, с която тя е добре осведомена “, добави той.
Според Верхофстад един от позитивните резултати от Брекзит е, че настроението в Съюза се е трансформирало след решението на Англия от юни 2016 година и че в този момент доста европейски жители не желаят разпадането на Европейски Съюз.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР