Брутална сеч на ценни дървета в столичния квартал „Манастирски ливади-Изток”

...
Брутална сеч на ценни дървета в столичния квартал „Манастирски ливади-Изток”
Коментари Харесай

Убиват природата: Брутална сеч на секвои, борове и дъбове под носа на Фандъкова

Брутална сеч на скъпи дървета в столичния квартал „ Манастирски ливади-Изток” възмути освен жителите в региона, само че и самия областен кмет Димитър Божилов. Умъртвени са чудесни зелени секвои, морски борове, дъбове и липи - изрязани безхаберно и брутално, с цел да се разчисти терен за градеж. Случаят отива в прокуратурата, даде обещание локалната власт. Отвратителната панорама е близо до блока на градоначалника Йорданка Фандъкова.

В обществените мрежи, кметът на " Триадица " Димитър Божилов, ядосан от следващото ликвидиране на природата в " зелена " София, изля възмущението и болката от случилото се:Ето по този начин наподобява съвсем кървавата човешка лакомия. Потресаващ случай, който отива в прокуратурата, заключи цялата история управникът.

26 дървета бяха изсечени предишния петък в частен парцел на кв. “Манастирски ливади-изток” без позволение и без ограничения за сигурност. Да, беше пуснат пост денем, само че се притеснявам, че районната администрация и аз не можем да отделяме непрекъснато внимание в групите, а и не бях тагнат. На сигнала до дежурния в петък следобяд отговори Hristo Valtchanov, като посети мястото след 5 минути. За жалост- прекомерно късно.

Секвои, морски борове, дъбове, липи- до едно огромни и здрави дървета. Личи си по фотосите. Изрязани брутално, вандалски, безхаберно, естествено- от незнайни. Удобно разчистено строително леке.







Известното за мен обаче е, че преди година и половина опазих тези дървета пред екологичната комисия на СОС, във връзка кореспонденция за тяхното унищожаване. Общинските съветници се солидаризираха с тезата ми, че не е редно да се отстраняват толкоз доста редки дървесни типове, в частен терен- част от някогашната ботаническа градина на нашия град.

Но ме боли не поради напъните ми- това е моята работа, а политиката на " Триадица " е да се бори за по-зелен регион. Болката ми е за тези живи организми, които са видяли десетки години и растящия пред тях град, който най-сетне ги погълна.

Надявам се органите на прокуратурата да установяват поръчителите и причинителите на тази рискова за живота и сигурността на жителите сеч, а във връзка с административната санкция за притежателите ще кажа едно- даже един пръстен от стволовете на тези прелестни дървета не може да се оцени на 50 хил.лв. Дано тези фотоси им го припомнят, приключи прочувствения си роман Божилов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР