Броят на заразените с Ковид-19 у нас отново се покачи.

...
Броят на заразените с Ковид-19 у нас отново се покачи.
Коментари Харесай

Десетки и стотици заразени с COVID-19 ходели между нас

 Броят на инфектираните с Ковид-19 у нас още веднъж се повиши. Само за последното денонощие са открити 330 новозаразени, има и 8 умряли. Задъхва ли се здравната система, в кондиция ли са лабораториите да поемат нова вълна и дали всеобщите събирания навън могат да блокират опазването на здравето?

" Пак има преоценка на ограниченията, съвсем всеки ден излизат нови заповеди. В очакване сме на нещо ново. Продължават да ни заливат, в един миг започваме да губим връзката. Трябва да опитаме да ограничим този развой. Десетки и стотици хора вървят заболели сред нас ", съобщи ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов пред Bulgaria ON AIR. 

Той посочи, че броят на тестванията продължава да се усилва и ако стартираме да тестуваме всички, в един миг ще излязат 200-300 хиляди инфектирани в един ден. 

Д-р Миндов е уверен, че има безсимптомни носители, само че не е явен техният брой у нас. Има кохорта от суперзаразители, които нямат признаци, само че са доста склонни да предават вируса. Не знаем кои са тези хора сред нас, те са най-опасните, акцентира той.

Медикът обърна внимание на митингите в страната и прикани виковете да стават с маска на лицето. Призовавам ги да бъдат с маски в случай че викат, не стопира звука толкоз, означи той в студиото на " България заран ".

Д-р Миндов сигнализира за казуса с тестуването. При появяването на симптомен пациент се оказва, че джипитата не могат да назначат никакъв тест.  

" Първо, той не би трябвало да идва при нас с тези недоволства, тъй като сега, в който излезе позитивен, аз съм контактен с него повече от 15 минути - би трябвало да изляза в карантина, да затворя кабинета. Имат финансови проблеми и не можем ние да назначаваме тест. Трябва да преценява недоволствата ви, да дам направление по близки и да пристигна екип в домашни условия. Чака се от 3 до 7 дни ", изясни ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари.

Д-р Миндов предизвести, че РЗИ няма никакъв потенциал сега и не може да обхване контактните лица, камо ли да посещава домашни адреси. 

" Няма кой да работи там. Дори шефът на РЗИ в София прави пробонабиране. Той също е доктор, може да го прави. Трябва да е подготвен човек, комплицирана технология е. Фалшиво негативните резултати се дължат на погрешно пробовзимане ", разгласи лекарят.

" Наесен, когато пристигна грипът и признаците се припокрият на 90%, ще би трябвало да третираме всички под един знаменател. Говори се дали противогрипната ваксина би трябвало да се поставя. Правят се поръчки за над 65 година да се поръча френската ваксина с новите варианти, предлага се да се постави. Всички лица би трябвало да бъдат обхванати, оптимален брой, няма да има за всички. Проблемът ни в София е, че лекарите не вършат поръчки. Най-малък брой поръчки се вършат ", сподели още събеседникът в студиото. 

Д-р Миндов удостовери, че хора от всички възрасти боледуват от Ковид-19, даже и бебета. Според него има взрив на инфектирани измежду младите поради извършените абитуриентски балове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР