Броят на загиналите във въоръжените сблъсъци между суданската армия и

...
Броят на загиналите във въоръжените сблъсъци между суданската армия и
Коментари Харесай

Повече от 820 са жертвите в Судан

Броят на починалите във въоръжените конфликти сред суданската войска и Силите за бърза поддръжка към вторник вече е повече от 820 души, а ранените са над 3210 души. Това оповестява " Синхуа ", като цитира Съюза на суданските лекари.

" Броят на цивилните смъртни случаи от началото на конфликтите се повиши до 822 с 3215 ранени ", се споделя в изказване на неправителствената организация.

Статистиката за жертвите обгръща столица Хартум, столицата на щата Северен Кордофан Ел-Обейд и столицата на щата Западен Дарфур Генейна, отбелязва съюзът.

Във вторник са избухнали преки конфликти сред елементи на суданската войска и бойци на RSF в региона на Джабра в южната част на Хартум и регионите на Аркавит, Ал-Мамура и Ел-Джераиф в източната част на столицата. RSF съобщи във видеоклипове, оповестени във вторник, че е завладял лагера Ал-Кадро в град Бахри, главен лагер на суданската войска, който отхвърли изказването. " Нашите сили отблъснаха опит за нахлуване от RSF за вдишване на надзор над лагера Ал-Кадаро и нанесоха тежки загуби на врага ", сподели армията на страницата си във Фейсбук.

Судан е сцена на смъртоносни въоръжени конфликти сред суданската войска и RSF в Хартум и други региони от 15 април.

Сраженията принудиха към 200 000 души да избягат в прилежащите страни и разселиха повече от 700 000 вътре в Судан, предизвиквайки филантропична рецесия, която заплашва да дестабилизира района на Източна Африка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР