Броят на украинците, които влизат в страните от Европейския съюз,

...
Броят на украинците, които влизат в страните от Европейския съюз,
Коментари Харесай

Броят на украинците, които влизат в ЕС, се връща към равнището отпреди войната

Броят на украинците, които влизат в страните от Европейския съюз, се е върнал към равнищата отпреди съветската инвазия, а преди началото на образователната година ще дойдат и ще си отидат още повече хора , съобщи през днешния ден еврокомисарката по вътрешните работи Илва Йохансон , представена от Ройтерс.

В момента броят на хората, които влизат в Европейския съюз и тези, които се връщат в Украйна е съвсем идентичен, съобщи Йохансон преди срещата на министрите на вътрешните работи на страните от Европейски Съюз в Прага.

Чехия е страната с най-голям брой украински бежанци на глава от популацията , следвана от Полша, Естония, Литва, България и Латвия, добави тя.

След нахлуването на Москва в Украйна през февруари повече от 6 милиона украинци са избягали към страните от Европейския съюз, като към 3,1 милиона от тях към този момент са се завърнали в домовете си , заяви Европейската организация за гранична и брегова защита " Фронтекс " в края на юни.

" Предвиждам, че доста украинци в Европейския съюз ще вземат решение преди началото на образователната година къде да стартират учебно заведение - в страна членка на Европейския съюз или да се върнат в Украйна, с цел да стартират учебно заведение там ", съобщи Йохансон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР