Броят на убитите в нападението във Виена се увеличи до

...
Броят на убитите в нападението във Виена се увеличи до
Коментари Харесай

Жертвите на вчерашното нападение във Виена станаха пет

Броят на убитите в нападението във Виена се усили до петима души, откакто 21-годишен мъж умря от раните си. Той беше ранен с четири патрона в гърдите, заяви във вторник в. " Хойте ".

Другите четири жертви на атентата са мъж и жена от третата възраст, млад минувач и сервитьорка, а някои от 13-те ранени се борят за живота си, съобщи канцлерът Себастиан Курц в телевизионно послание и даде обещание " да излови причинителите и стоящите зад тях ".

" Вчерашното нахлуване явно беше ислямистка терористична демонстрация. Това не е спор сред християни и мюсюлмани, нито сред австрийци и мигранти. Това е битка сред мнозината, които имат вяра в мира и малцината (които са срещу него). Това е битка сред цивилизацията и варварството ", сподели Курц.

В понеделник малко след 20 ч. локално време няколко въоръжени мъже са разкрили огън на оживена улица, няколко часа преди влизането в действие на нова национална изолираност в Австрия поради коронавирусната пандемия. На прицел са били взети шест места в центъра, измежду които зона покрай основната синагога и зона до операта. На този стадий не може да се каже дали синагогата е била съществена цел на офанзивата. Нападението е почнало, откакто тя към този момент е била затворена. Антисемитският претекст обаче не се изключва.

Един от нападателите бе убит от полицията. Той е разпознат като Куйтим Файзулаи с двойно поданство в Австрия и Северна Македония, заяви вътрешният министър Карл Нехамер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР