Броят на убитите при стрелбата в училище в Ижевск вчера

...
Броят на убитите при стрелбата в училище в Ижевск вчера
Коментари Харесай

Жертвите на стрелбата в Ижевск станаха 17

Броят на убитите при стрелбата в учебно заведение в Ижевск през вчерашния ден доближи 17, измежду които 11 деца, предадоха ТАСС и АП, представени от Българска телеграфна агенция, като се позоваха на пресслужбата на държавното управление на съветската република Удмуртия.

Тя на собствен ред цитира Следствения комитет (СК) на Русия. Ранени са 24 души, в това число 22 деца.

Предишните данни бяха за 15 убити, измежду които 11 деца.

Атаката бе осъществена в 88-о учебно заведение в Ижевск - столицата на Удмуртия. Мъж влезнал вътре и разкрил пукотевица.

След това нападателят се самоубил, сподели ръководителят на тази съветска република в Приволжкия федерален окръг Александър Бречалов.

Семеен кодекс разпознава стрелеца като 34-годишния Артьом Казанцев, който бил приключил същото учебно заведение. Мъжът носел черна тениска с " нацистки знаци ", прибавиха от следствието, без да дадат детайлности за претекстовете му.

Според ръководителя на Удмуртия нападателят се е водел на доклад в психиатрично заведение.

Казанцев стрелял с два револвера, които били преправени за пукотевица с бойни патрони, сподели Националната армия на Русия (Росгвардия). Тя посочи, че оръжията не са били регистрирани пред управляващите.

В Ижевск, на близо 1000 километра източно от Москва, дойдоха съветските министри на опазването на здравето и на образованието, Михаил Мурашко и Сергей Кравцов.

В Удмуртия е разгласен тридневен печал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР