Броят на служителите в генералните консулства на Русия в Чехия

...
Броят на служителите в генералните консулства на Русия в Чехия
Коментари Харесай

Броят на служителите в генералните консулства на Русия и Чехия ще остане непроменен

Броят на чиновниците в генералните консулства на Русия в Чехия и на Чехия - в Русия ще остане без промени на фона на дипломатическия спор сред двете страни. Това съобщи чешкият външен министър Якуб Кулханек в изявление, поместено през днешния ден във в. " Блеск ".

Взаимните ограничения за равнене на броя чиновници в посолствата в Москва и Прага към този момент не засягат консулствата, уточни той.

Руските генерални консулства в Чехия се намират в Карлови Вари и Бърно, а чешките в Русия - в Санкт Петербург и Екатеринбург, припомня организацията.

Чехия и Русия ще имат по 32 души личен състав в посолствата в Москва и Прага - 7 дипломати и 25 административно-технически чиновници, означи Кулханек. Той не изключи опцията за увеличение на тази численост в бъдеще, само че единствено въз основа на правилото за паритет.

Президентът на Чехия Милош Земан поддържа дейностите на кабинета и на чешката дипломация по отношение на разкритията, засягащи детонациите в хранилища за муниции в с. Върбетице през 2014 година, съобщи Якуб Кулханек. Той осведоми, че сега му е предоставена засилена полицейска защита, каквато има също първият вицепремиер и вътрешен министър Ян Хамачек.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР