Броят на предаването Открито на Валя Ахчиева, в което се

...
Броят на предаването Открито на Валя Ахчиева, в което се
Коментари Харесай

БНТ клекна, ще излъчи скандалното „Открито” за ваксините

Броят на предаването „ Открито ” на Валя Ахчиева, в което се проверява скандал с турски ваксини и беше спряно от лъчение, ще бъде излъчено по Българска национална телевизия на 14 януари от 22.30 ч. Това оповестиха от националната телевизия.

Предаването беше спряно от ефир, откакто Ахчиева се разрови в следствие за дарени ваксини от Турция против хепатит В-„ Еувакс”, в които има нерегламентирано количество живак. Агенти на ДАНС влязоха в малкия екран и иззеха неизлъчените фрагменти.

От Българска национална телевизия, обаче, отхвърлят предаването да е било спирано и настояват, че става въпрос за програмни разбърквания. Ето какво гласи известието: „ Изданието на „ Открито” в никакъв случай не е било спирано, нито цензурирано. Неговото лъчение беше отсрочено поради изключително издание на Българска национална телевизия „ Такси”, отдадено на настоящата тематика за правосъдната промяна. Предаването на Валя Ахчиева се излъчва в първия вероятен миг, след края на празничната новогодишна стратегия и на Олимпийския квалификационен шампионат по волейбол и в седмица, в която започва новият ефирен сезон за всички публицистични излъчвания на Българска национална телевизия.

Валя Ахчиева даде сюжета в последния вероятен миг. Както всяка медия, Българска национална телевизия извърши своя юридическа и съдържателна инспекция на следствието – и, макар някои недостатъци и недоизяснени елементи, удостовери излъчването му. В последна сметка, ще отсъди фенът.

Българска национална телевизия излъчва предаването, макар че то към този момент беше оповестено в разнообразни уеб сайтове, без малкия екран да е отстъпила авторски права за това. Това беше изненадващо, тъй като Валя Ахчиева документално изиска позволение от управлението на Българска национална телевизия да даде материала си на друга медия и не го получи”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР