Броят на починалите от COVID-19 в Русия надхвърли 600 000

...
Броят на починалите от COVID-19 в Русия надхвърли 600 000
Коментари Харесай

Истинският брой починали от COVID-19 в Русия е над 600 000 души

Броят на умрелите от COVID-19 в Русия надвиши 600 000 души след скок в броя на инфектираните , обвързван с " Делта " разновидността на ковид.

Това демонстрират калкулации на " Ройтерс " въз основа на публични данни от съветската статистическа работа " Росстат " и данни за ноември и декември на съветския действен щаб за битка с ковид.

Русия се подрежда на трето място по брой умряли по време на пандемията след Съединени американски щати с към 813 000 жертви и Бразилия с 618 000 умряли.

Вариантът " Омикрон ", който се популяризира бързо в други страни, към този момент съвсем не оказва въздействие на данните от Русия. Тази седмица беше обявено за единствено 41 инфектирани с " Омикрон ".

Смъртността съгласно " Росстат " нормално е по-висока от тази, за която се оповестява в ежедневната информация на оперативния щаб. Статистиката за месеците след октомври към момента не е оповестена.

Според управляващите разликите в данните се дължат на обстоятелството, че в ежедневната информация на щаба се оповестява за очевидните случаи, а " Росстат " разгласява към този момент изцяло доказани данни на месечна база.

Руският действен щаб разгласи 1 002 умряли и 25 667 новозаразени за последните 24 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР