Броят на новородените бебета в Италия удари рекордно дъно през

...
Броят на новородените бебета в Италия удари рекордно дъно през
Коментари Харесай

Раждаемостта в Италия е удaрила рекордно дъно през 2018

Броят на новородените бебета в Италия удари рекордно дъно през 2018 година, а популацията на страната се стопява, до момента в който междинната му възраст се повишава, регистрира през вчерашния ден националната статистическа работа ИСТАТ, представена от " Ройтерс ".

Демографската рецесия в Италия - страна с намаляващо население и застаряваща работна мощ - е една от аргументите за хроничната застоялост на стопанската система, считат икономисти, и ситуацията се утежнява. Ражданията понижиха с близо 18 хиляди до 44 хиляди предходната година, което е най-ниското равнище от обединяването на Италия през 1861 година, регистрира ИСТАТ. Смъртните случаи пък са били 633 хиляди

Общият брой на популацията е понижен със 124 хиляди души до 60 360 000. Това е четвърта поредна година на спад, което значи, че от 2014 година Италия е изгубила близо 400 хиляди поданици или колкото са жителите на седмия по величина италиански град Болоня.

Противопоставящото се на ограниченията за икономии държавно управление, което пристигна на власт преди една година в Италия, усили обществените разноски и даде обещание да понижи налозите в опит да увеличи приходите на семействата. Според държавното управление неналичието на нарастване на приходите способства за нежеланието на италианците да имат деца.

" Ние сме в извънредно състояние ", сподели вътрешният министър и водач на дясната партия " Лига " Матео Салвини във връзка изнесените през вчерашния ден статистически данни, и добави: " Това е същинска рецесия, а не такава на финансовия пазар или икономическа ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР