Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Дания

...
Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Дания
Коментари Харесай

Дания и Норвегия отмениха повечето ограничения, но броят на заразени отново расте

Броят на новите случаи на заразяване с ковид в Дания и Норвегия набъбна доста през последните седмици, съобщи ДПА.

Датските здравни управляващи оповестиха през вчерашния ден, че са записали нарастване със 73 % на случаите на заразяване с коронавирус през първите две седмици на този месец.

В Норвегия броят на хората, дали позитивна проба за ковид, се е нараснал с 53 % за една седмица. Въпреки това броят на хората, които имат потребност от болнична помощ, е дребен както в Норвегия, по този начин и в Дания.

Дания и Норвегия анулираха множеството от коронавирусните ограничавания преди няколко седмици. Отменено бе задължението за носене на защитна маска, както и условието за показване на коронавирусен паспорт при посещаване на заведения за хранене и музеи. В Норвегия към 87 % от пълнолетните към този момент са изцяло имунизирани против коронавирус, отбелязва ДПА.

Въпреки увеличението на броя на инфектираните норвежкото държавно управление реши за момента да не вкарва ограничавания на национално равнище.

В Дания от сряда бяха регистрирани 1847 нови случая на заразяване с ковид, а 212 души бяха признати в болница поради затруднения. Общо 75 % от датчаните са изцяло имунизирани против ковид.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР