Броят на нападенията в Германия, насочени срещу бежанци, и местата,

...
Броят на нападенията в Германия, насочени срещу бежанци, и местата,
Коментари Харесай

Германската полиция отчита ръст на насилието срещу мигранти

Броят на нападенията в Германия, ориентирани против бежанци, и местата, където те са настанени, се е нараснал доста, като за първите девет месеца от годината са осъществени повече офанзиви, в сравнение с за цялата 2022 година, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1374
Общо 1515 набези са регистрирани до септември 2023 година, спрямо 1371 набези за цялата 2022 година.

Данните са оповестени по искане на крайнолявата партия " Левите ", а след това са предоставени на ДПА. Според статистиката през третото тримесечие на тази година са регистрирани 30 случая, при които места за настаняване на бежанци и мигранти са били цел или място на политически стимулирани набези. При три от случаите става дума и за принуждение. 

Полицията приписва огромна част от офанзивите против убежища, 23 от тях, на немското дясно придвижване. Полицията също по този начин счита, че 375 от 417-те политически стимулирани закононарушения, регистрирани през този интервал отвън места за настаняване и ориентирани против лица, търсещи леговище, или бежанци, са били стимулирани от десницата.

Около 19 от закононарушенията се приписват на идеологии, привнесени от чужбина, а при две причинителите са били с леви убеждения, като в общо 55 случая е имало и принуждение. При някои офанзивите не е известно какви претекстове са имали нападателите.

" Всеки ден бежанци в Германия биват атакувани, унижавани или унизени ", сподели Клара Бюнгер от " Левите ". Тя съобщи, че федералното и провинциалните държавни управления в Германия незабавно би трябвало да приготвят и приложат подобаващи способи за отбрана. Бюнгер счита, че дебатът по въпроса за убежищата е една от аргументите за растежа на нападенията. Според нея това " основава поле за расистка готовност на улицата, както и за актове на принуждение против бежанци ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР