Броят на мигрантите, пристигнали нелегално във Великобритания с малки лодки

...
Броят на мигрантите, пристигнали нелегално във Великобритания с малки лодки
Коментари Харесай

Великобритания отчете спад на нелегално пристигналите на острова през 2023 г.

Броят на мигрантите, пристигнали незаконно във Англия с дребни лодки през 2023 година, е 29 437. Това демонстрират краткотрайните държавни данни, представени от Ройтерс. Броят им е с към 36% по-малко в съпоставяне миналата година.

През 2022 година рекордните 45 775 души бяха засечени да идват с дребни лодки до южните плажове на Англия, откакто са направили рисковото пътешестване през Ламанша, един от най-натоварените морски пътища в света.

Британският министър председател Риши Сунак трансформира прекъсването на лодките в един от петте си най-важни целта. Той се опита да съживи проекта за изпращане на незаконните мигранти в Руанда.

Англия харчи повече от 3 милиарда паунда годишно за обработка на молби за леговище, като разноските за настаняване на мигранти, чакащи решение в хотели и други места за настаняване, възлизат на към 8 милиона паунда дневно. Броят на нерешените молби за леговище, чакащи решение, доближи 134 000 през юни, като броят на претендентите е най-високият от две десетилетия.

Министерството на вътрешните работи, съобщи, че държавното управление е изпълнило уговорката, стихотворец от Сунак през декември 2022 година, за изчистване на нерешените 92 000 случая на леговище до края на 2023 година Повече от 112 000 случая на леговище са били обработени през 2023 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР