Броят на кандидатите за убежище в Европа е достигнал върхови

...
Броят на кандидатите за убежище в Европа е достигнал върхови
Коментари Харесай

Броят на кандидатите за убежище се е увеличил толкова, че може да постави на изпитание капацитета на центровете за прием в ЕС

Броят на претендентите за леговище в Европа е достигнал върхови стойности, невиждани откогато над 1 милион души потърсиха леговище на континента преди 7 години, и в този момент това може да породи проблеми за националните системи за настаняване на бежанците, съобщи Агенцията на Европейски Съюз в региона на даване на леговище, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 765
Близо 84 500 души са кандидатствали за леговище през август в 27-те страни членки на Европейски Съюз, плюс Норвегия и Швейцария, до момента в който още 255 000 души, множеството от които от Украйна, са потърсили също някаква форма на краткотрайна протекция, заяви организацията. Това е нарастване с 16 % по отношение на юли.

Почти една трета от претендентите са от Афганистан и Сирия. Гражданите на Турция, Индия и Мароко, които са потърсили леговище, също са се нараснали, сподели организацията. Много хора от Бангладеш, Пакистан, Тунис и Грузия също са кандидатствали.

Агенцията на Европейски Съюз сподели, че записаните през август тази година са към една втора от записаните в края на 2015 година, когато междинният месечен брой на претендентите за леговище доближаваше 170 000 души. Агенцията добави, че доста от претендентите за леговище влизат в Европа през района на Западните Балкани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР