Броят на жертвите от атентата в Барселона расте. По последна

...
Броят на жертвите от атентата в Барселона расте. По последна
Коментари Харесай

Броят на жертвите на атентата в Барселона расте, десетки са ранени

Броят на жертвите от атентата в Барселона пораства. По последна информация от консула ни в Мадрид, Борислав Евлогиев, става дума за над 10 починали и голям брой ранени откакто камион се вряза в пешеходци близо до известния за туристи площад Каталуня. В испанските медии към този момент се оповестява за 13 починали, а ранените са над 20. Испанската полиция обаче удостоверява за 1 жертва и 32 ранени.
Веднага по-късно беше обявено за заложническа рецесия в турски ресторант в Барселона. Според локални медии, двама въоръжени мъже държат заложници в заведението. Съобщава се също по този начин и за пукотевица на пазар Бокерия в града.
От испанската полиция оповестиха, че случилото се е терористичен акт.
От испанската полиция приканват хората да не доближават до площада. Районът е отцепен, метрото и жп превозът са спрени. Шофьорът на микробуса е избягал и сега се търси. Жители на града описват за мощен писък на коли за спешна помощ и кръжащ в небето хеликпотер.
В Twitter испанският министър председател Мариано Рахой съобщи, че в този момент приоритет за локалните управляващи е грижата за ранените.
Българското посолство в Мадрид е влезнало в контакт с локалните полицейски управляващи. Към този миг Министерство на външните работи не разполага с данни по случая.
Борислав Евлогиев, консул на България в Мадрид, съобщи в ефира на Българска национална телевизия, че все още български жители не са потърсили нашето дипломатическо посланичество.
Всички сънародници, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го създадат на дежурните телефони на посолството в Испания: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 651.
Сподели с товите другари
напомня, че известният бул. „ Ла Рамбла “ е една от натоварените улици в Барселона и желано място за туристи и улични актьори. Испания е една от страните, които се откроиха като вероятни цели на джихадисти.
Според екстремистки уеб сайтове страната е цел поради своята история, защото в предишното огромна част от територията й е била под мюсюлманско въздействие.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР