Броят на жертвите на COVID-19 в САЩ рязко нарасна с

...
Броят на жертвите на COVID-19 в САЩ рязко нарасна с
Коментари Харесай

Броят на жертвите в САЩ рязко нарасна

Броят на жертвите на COVID-19 в Съединени американски щати внезапно набъбна с 2751 за едно денонощие, по данни на университет " Джонс Хопкинс ", оповестени през вчерашния ден, заяви AFP.

В понеделник в Съединени американски щати бяха регистрирани малко над 1400 смъртни случая за 24 часа. Вчера броят на инфектираните надвиши 800 000, с близо 40 000 нови случая в интервала от 20:30 часа локално време в понеделник до същия час във вторник, сочат данните на университета, които непрестанно се актуализират.

Според формалните данни, съобщавани от всяка страна, Съединени американски щати са най-засегнатата от ковид страна както по брой на умрелите (общо 44 845), по този начин и по диагностицираните случаи (над 820 000). Близо 75 000 американци са оповестени за оздравели. Втора вълна от ковид се чака да връхлети Съединени американски щати идната зима и може да удари доста по-силно от първата, тъй като евентуално ще дойде при започване на грипния сезон, предизвести шефът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР