Броят на изчезналите в следствие на опустошителните пожари в Калифорния

...
Броят на изчезналите в следствие на опустошителните пожари в Калифорния
Коментари Харесай

Огненото бедствие в Калифорния вече е най-смъртоносното в историята на САЩ

Броят на изчезналите в резултат на опустошителните пожари в Калифорния е към този момент 631 души, споделиха управляващите, като в това време са били открити останките на нови седем починали хора от спасителите. С това жертвите на огъня станаха 63 души, което прави случилото се най-голямата огнена покруса в историята на Съединени американски щати.
Шерифът на Бут Каунти (засегнатия от пожарите район) Кори Хонеа сподели, че броят на изчезналите е нараснал двойно единствено за последното денонощие, написа БГНЕС. " Искам да разберете, че хаоса, с който се оправяме сега, е необикновен ", съобщи той пред публицисти, обяснявайки голямата численост.
Седемте спомагателни жертви усилват броя на починалите на 63 в Северна Калифорния. 56 от жертвите са от градчето Парадайс. За южната част на щата има информации за най-малко още трима души, които са намерили гибелта си поради огненото злополучие.
Парадайс, чието население е към 26 000 души и се намира на 130 км северно от столицата на щата Калифорния Сакраменто, беше изпепелен от пожара, който бе разнасян по домовете и от мощните ветрове. Няколко световноизвестни звезди от музикалния и кино шоубизнес изгубиха домовете си в Малибу в резултат на пожарите, като включително попадат Пиърс Броснън, Майли Сайръс, Нийл Йънг, Робин Тик, Шанън Дохърти и Джерард Бътлър.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще пътува до Калифорния в събота, с цел да се срещне с жертви на опустошителните пожари, оповестиха от Белия дом. Тръмп в началото не сподели задоволително състрадание към потърпевшия американски щат, като упрекна лесничеите и заплаши да спре федералното им финансиране в собствен пост в Twitter. " Милиарди долари се харчат годишно, има толкоз доста жертви и всичко това е поради метода, по който се отнасяме с горите. Възстановяване в този момент или прекъсване на федералното финансиране ", заплаши Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР