Броят на хората, убити в ивицата Газа от началото на

...
Броят на хората, убити в ивицата Газа от началото на
Коментари Харесай

Близо 28 хиляди жители на Газа са убити от началото на войната

Броят на хората, убити в линията Газа от началото на войната, е достигнал 27 947, оповестиха локалните здравни управляващи, следени от " Хамас ", съобщи ДПА.

Тези данни не са тествани по самостоятелен път.

Здравните управляващи в Газа оповестиха през днешния ден, че 107 палестинци са били убити при израелски удари и боеве през последното денонощие. Общо 67 460 души са ранени, откакто 142 индивида са потърпевши през последните 24 часа.

ДПА прецизира, че въпреки и числата да не може да бъдат публично тествани, те се считат за достоверни.

Израел се пробва да отстрани управлението на „ Хамас “, нанася солидни въздушни удари и организира сухоземна атака в Газа в отговор на кланетата, осъществени от членовете на групировката и други палестински екстремистки организации. Повече от 1200 израелци бяха убити по време на офанзивите на „ Хамас “ на 6 октомври, като групировката към момента държи 136 души като заложници.

През последните седмици боевете се концентрират главно в южната част на линията Газа, където израелската войска подозира, че управлението на „ Хамас “ се крие в мрежа от подземни тунели. Според нея там са държани и заложниците.

Израелската войска оповестява, че водачът на „ Хамас “ в Газа, Яхия Синуар се крие дружно с пленниците, които може би употребява като жив щит.

След като започнаха в северната част на линията, бойните дейности в този момент се водят в град Хан Юнис в южната ѝ част, само че Израел възнамерява да разшири интервенциите си в граничния град Рафах.

Това може да докара до филантропична злополука, предизвестява Организация на обединените нации, допълвайки, че това би имало последствия за целия район.

Градът беше населяван от към 200 хиляди души преди войната, само че в този момент един милион палестинци са се укрили в него, бягайки от войната от други елементи на гъсто обитаемата линия, предава Българска телеграфна агенция.

Египет се притеснява, че огромна военна интервенция в Рафах може да докара до приток на палестинци в неговия Синайски полуостров.

Изпълнителният шеф на Детския фонд на Организация на обединените нации УНИЦЕФ Катрин Ръсел прикани воюващите страни да се въздържат от спомагателна ескалация в Рафах, акцентирайки рисковете за 600-те хиляди деца и техните фамилии, които живеят там.

„ Още хиляди може да загинат в насилието или поради неналичието на съществени услуги и спомагателното спиране на филантропичната помощ “, съобщи тя. „ Последните останали лечебни заведения, убежища, магазини и водни системи в Газа би трябвало да останат работещи. Без тях гладът и заболяванията ще скочат до небето, отнемайки още повече детски животи “, добави тя.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР