Броят на хората, принудени да напуснат домовете си заради наводненията

...
Броят на хората, принудени да напуснат домовете си заради наводненията
Коментари Харесай

Ураганът „Харви“ вече изгони 1 млн. от домовете им


Броят на хората, принудени да изоставен домовете си поради наводненията и вредите, провокирани от бурята "Харви”, е надхвърлил един милион. В окръг Харис, щата Тексас, чието население наброява 4,6 млн. души, където е и най-големият град Хюстън, 75% от територията е била залята от вода, оповестяват локалните управляващи, съобщи БГНЕС. Височината на водния дирек е била до 45 см.

В Тексас и прилежащия щат Луизиана без електричество към момента са към 160 000 семейства. В началото на естественото злополучие те бяха 300 000. Попоследни данни на телевизия CNN пък броят на починалите при наводненията, провокирани от стихията, е 47 души. Над 100 000 здания пък са разрушени или потърпевши.

Според компания Moody`s Analytics, отделение на корпорацията Moody`s, притежател на едноименната организация, вредите върху стопанската система на Тексас, който е най-големият нефтодобивен център на Съединени американски щати, нанесени от бурята "Харви ", може да доближат сред 51 и 75 милиарда $. Именно това през последните няколко дни се отрази и на международните пазари. Където цената на черното злато се подвигна.

"Харви” е най-мощният вихър, блъснал Съединени американски щати през последните 12 години. Впоследствие силата му понижа до тази на тропическа стихия, а най-после до циклон. Бедствието беше съпроводено с поройни дъждове и наводнения. Сега "Харви” се движи във вътрешността и нагоре в континента и се доближава към щата Тенеси.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР