Броят на етапите от колоездачната надпревара Вуелта 2020 бе съкратен,

...
Броят на етапите от колоездачната надпревара Вуелта 2020 бе съкратен,
Коментари Харесай

Вуелта 2020 без етапи в Нидерландия

Броят на стадиите от колоездачната конкуренция Вуелта 2020 бе скъсен, оповестиха уредниците, представени от испанския всекидневник AS.

По-рано стана известно, че Вуелта, която бе планувана за интервала от 14 август до 6 септември, е преместена за по-късен период поради пандемията от ковид.

Заради смяната няма да се състоят първите три стадия от колоездачната конкуренция, които трябваше да се проведат на територията на Нидерландия.

“Изменението на графика означаваше смяна в в началото плануваната стратегия. Внимателно обсъдихме обстановката с нашите холандски сътрудници, с които работихме в атмосфера на цялостно съдействие и стигнахме до един и същи извод – първите три стадия би трябвало да отпаднат ”, изясни шефът на влиятелното съревнование Хавиер Гийен. От щаба на нидерландската част на Вуелта допълниха, че измененията в датите са създали механически невероятно провеждането на стадиите в Нидерландия. Очаква се поради анулацията на първите три стадия надпреварата да започва в испанския град Ируня на 24 октомври. Вуелта се организира от 1935 година и е измежду най-авторитетните съревнования дружно с Тур дьо Франс и Джиро д’Италия, които също бяха преместени. Действащ победител в Ла Вуелта е словенецът Примож Роглич. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР