Броят на бежанците от войната продължава да намалява Под 10

...
Броят на бежанците от войната продължава да намалява Под 10
Коментари Харесай

Близо 10 хиляди украинци остават в хотели на държавна издръжка към началото на зимата

Броят на бежанците от войната продължава да понижава

Под 10 000 падна броят на украинците у нас, които са настанени в хотели и държавни бази . Това оповестява Министерството на туризма (МТ).

На 14 декември на държавно съвещание бе утвърдено решение за транш от близо 7,69 млн. лева за покриване на разноските за избягали от войната в Украйна след съветската инвазия.

С приемането на сегашния акт ще бъде дадена опция да бъде утвърдена и изплатена помощ по общо 292 броя подадени заявки от лица, дали филантропична помощ, изразяваща се в 521 451 нощувки, включително в някои места на настаняване и даване на изхранвания (закуска, обяд и вечеря) на бежанци в интервала, обхващащ времето от 01.10.2022 година до 31.10.2022 година , заяви тогава държавният пресцентър.

„ Ще рапортувам, че сега бежанците са под 10 хиляди и ние администрираме 9513 души “ , споделя служебният министър на туризма Илин Димитров на същото съвещание съгласно оповестената стенограма.

От пресцентъра на МТ прецизираха за „ Флагман “, че тези цифри не се отнасят за всички украински бежанци у нас, а точно за тези, които към момента са настанени в хотели и бази на държавна прехрана.

Броят на украинците у нас внезапно понижава през последните месеци . Много от тях отидоха в Румъния, която очевидно им дава по-добри условия за живот.

През месец май – два месеца след началото на войната, в хотели у нас на държавна прехрана бяха над 60 хиляди украинци. Тогава обаче се плащаше на хотелиерите по 40 лева за нощувка. Впоследствие парите паднаха на 15 лева. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР