Броят на антисемитските прояви в Швейцария се е увеличил след

...
Броят на антисемитските прояви в Швейцария се е увеличил след
Коментари Харесай

Антисемитизмът в Швейцария се засилва след нападението на Хамас срещу Израел

Броят на антисемитските прояви в Швейцария се е нараснал след нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври и последвалата реакция на израелското държавно управление против радикалната формация в Газа, съобщи Ройтерс, като се базира на оповестено през днешния ден изследване. 

Изследването, направено от Швейцарската федерация на еврейските общности и Фондацията против расизма и антисемитизма, демонстрира, че броят на случаите е повишен от 57 през 2022 година до 155 през 2023 година, като по-голямата част от тях са регистрирани след 7 октомври.

Сред регистрираните 155 има 10 случая на физическо принуждение, а миналата година е бил един, сочи изследването. Съобщава се също за вербални обиди, антисемитски графити и знаци. 

" В резултат на ужасяващото терористично нахлуване на " Хамас " на 7 октомври 2023 година антисемитизмът се прояви и в Швейцария по метод, по който не можем да си представим ", сподели ръководителят на Швейцарската федерация на еврейските общности Ралф Левин. 

При една от деянията става дума за правоверен евреин, намушкан от швейцарски младеж от тунизийски генезис, последовател на " Ислямска страна ". Нападнатият мъж е бил оставен на място с животозастрашаващи рани.

Около 115 от антисемитските прояви в Швейцария предходната година са осъществени след 7 октомври, се показва в проучването. На този ден бойци на радикалната формация " Хамас ", която ръководи Газа, убиха 1200 души в Израел и взеха 253 за заложници, сочат данни на Израел, предава Българска телеграфна агенция.

По време на военната акция на Израел, почнала в отговор на офанзивата, в гъстонаселения анклав досега са убити повече от 31 000 палестинци, оповестяват управляващите в Газа. 

Антисемитските прояви се усилиха и онлайн, където за 2023 година са регистрирани 975 случая, спрямо 2022 година, когато са били 853 на брой. Почти половината от случаите през 2023 година са регистрирани след 7 октомври, показва изследването. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР