Броят на американските военни в Сирия се оказа почти четири

...
Броят на американските военни в Сирия се оказа почти четири
Коментари Харесай

Числеността на американския контингент в Сирия се състои от близо 1800 военнослужещи


Броят на американските военни в Сирия се оказа съвсем четири пъти по-голям от до момента обявяваните 500 души, стана ясно от оповестения в понеделник доклад на Центъра за персонално счетоводство, който е част от апарата на Пентагона. Както прецизират от ТАСС, отчетът дава данни от края на септември тази година.

Според тях сега на територията на Сирия са дислоцирани 1 720 американски военни. Посочва се и размерът на американския боен контингент и в други страни от Близкия Изток и Централна Азия.

Така, да вземем за пример, в Ирак сега се намират 8992 военнослужещи на Съединени американски щати, което е с 3,5 души повече спрямо предходно оповестените от Министерството на защитата 5262 военни. В Афганистан пък американските военни са 15 282, като с изключение на тях в страната се намират и още 1200 цивилни сътрудници на Пентагона. Тук още веднъж се следи противоречие с оповестената преди две седмици информация от американското ведомство, съгласно която в централноазиатската република има единствено 14 000 военни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР