Броят на активните бизнес потребители на Microsoft Office 365 е

...
Броят на активните бизнес потребители на Microsoft Office 365 е
Коментари Харесай

Microsoft Office 365 достигна 120 милиона месечни бизнес потребители




Броят на дейните бизнес консуматори на Microsoft Office 365 е достигнал 120 милиона на месечна база. За съпоставяне през април тази година те са били 100 милиона, стана ясно по време на отчета за финансовите резултатите на компанията, показани на 26 октомври.

От Microsoft разкриха още, че през последното тримесечие генерират повече доходи от корпоративни абонаменти, в сравнение с от продажби посредством лицензи без абонамент, като наклонността се резервира и все още.

Компанията чака в границите на фискалната 2019 година, която стартира на 1 юли 2018 година, две трети от бизнес клиентите й да мигрират към облачните й услуги.

Към момента Office 365 има максимален принос за корпоративните облачни услуги на Microsoft, които включват още Azure, Dynamics 365, Power BI и Enterprise Security + Mobility. От компанията се похвалиха, че са достигнали годишния си проект за 20 милиарда $ от облачния бизнес няколко месеца преди първичния си график, основан преди две години.

LinkedIn, която Microsoft закупи предходната година, не е включена като част от него, само че упованията са платформата да има позитивен напредък и принос към общата облага на компанията.

Прочетете още: Стойността на Microsoft надмина $600 милиарда за първи път от 17 години насам

За първото фискално тримесечие на 2018 година LinkedIn понижи загубите си, които възлизат на 294 млн. $, спрямо последните тримесечия преди този момент. С доходи от 1,1 милиарда $ за тримесечието, от Microsoft обявиха, че изпреварват предварителните си проекти за LinkedIn и виждат рекордни равнища на напредък и ангажираност за платформата. Технологичният колос е осъществил към този момент някои от плануваните интеграции сред своите услуги и LinkedIn през деветте месеца след приключването на договорката по придобиване, само че в тази тенденция към момента не са достигнати параметрите, обрисувани през 2016 година

В същото време сегментът на " персоналните компютри " (Windows и хардуер) към момента носи забележителен дял от приходите на компанията, за разлика от този на " телефоните " – Windows Phone, който е в развой на прекъсване. От Microsoft са безапелационни, че миналото тримесечие е последното, в което компанията ще търпи загуби от този бизнес.

Към Surface концепцията на Microsoft също има засилени упования, основани на резултатите от последното тримесечие, през което приходите от това направление са се нараснали със 113 млн. $ по отношение на предходното. От компанията отнасят този напредък към продажбите на Surface Laptop, защото това е нова категория хардуер и всички продажби са чисти (за разлика от Surface Pro, която към този момент е одобрена продуктова линия). За страдание, от Microsoft не разкриват чистия си приход, което прави невъзможна преценката дали този бизнес е печеливш.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР